avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

4 ore

Sunt angajata cu 4 ore, care este salariul minim brut pe care trebuie sa-l primesc din Ianuarie 2019? ( am studii superioare)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 26 Februarie 2021
1080
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postul pe care sunteti angajata necesita studii superioare si aveti vechime mai mare de 1 an?
Daca o persoana a absolvit o facultate si are o vechime in campul muncii mai mare de 1 an, nu beneficiaza in mod automat de un salariu minim brut de 2.350 lei, daca este incadrata in alta activitate decat domeniul in care a absolvit studiile superioare.
In cazul dvs. daca indepliniti conditiile de mai sus veti avea un brut de 1175 lei, in caz contrar 1040 lei.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
elenazan, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1175 lei brut daca aveti o vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Salariu
Buna ziua! Daca m am intors la munca din ccc mai devreme de data la care copilul implineste varsta de doi ani si persoana care imi tinea locul nu poate fi data afara de aceea sunt nevoita sa lucrez doar 4 h/zi, ce salariu ar trb sa primesc eu? Stiam ca cm nu se schimba dupa ce te intorci de aceea nu inteleg cu cat ar trb sa fiu eu platita.
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Vi s-a modificat c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activității.. buna ziua ! am fost in concediu creștere copil timp de 2 ani ... RoxanaRus1992 RoxanaRus1992 Buna ziua ! Am fost in concediu creștere copil timp de 2 ani iar luna viitoare ar trebui sa îmi reiau activitatea . In cadrul firmei aveam postul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care ... andrea1990 andrea1990 Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care angajatorul imi zice ca el ma ia inapoi la lucru din CCC, ca respecta legea 100% dar nu are ce ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mă poate concedia când mă întorc din concediu de creștere copil? Miamiamia Miamiamia Buna ziua, incepand cu 1 octombrie am depus cerere sa ma intorc la serviciu din crestere copil, copilul are 1 am si 8 luni. Angajatorul imi spune ca mi-a ... (vezi toată discuția)