avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

pot anula un act de vanzare-cumparare pe motivul ca mamei mele i sa incalcat rezerva succesorala? am depistat si modificarea unei sentinte si vreau sa aduc la masa succesorala acest imobil .cum pot face asta? ma puteti ajuta? multumesc ptr intelegere
Cel mai recent răspuns: radu48 , utilizator 19:05, 22 Ianuarie 2019
Nu îl puteți anula, însă dacă se dovedeste că prețul nu s-a platit, actul este valabil ca donatie deghizată, fiind supus reductiunii.
Mai exact, în final mama primește fie o parte fizică din imobil,fie o sumă de bani reprezentând contravaloarea rezervei sale succesorale.
Daca acel imibil a fost vandut, nu i s-a incalcat mamei niciun drept.
multumesc ptr raspuns ,am crezut tot timpul ca bunica mea a incalcat dreptul la mostenire mamei mele vanzand pe ascuns acel imobil unchiului meu .
Daca l-ar fi donat da, a incalcat dreptul la mostenire al mamei dvs ( doar daca prin donatie a incalcat rezerva succesorala, rezerva fiind de jumatate din cat ar fi mostenit legal). daca l-a vandut, nu. E greu sa dovediti ca a fost donatie deghizata.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
am gasit acte falsificate care au stat la baza emiterii actului de vanzare cumparare ,a fost falcificata o sentinta ptr ca,cumparatorul sa poata intra in posesia imobilului ,e strigator la cer ce acte dubioase sunt in dosarul de vanzare cumparare .insasi vanzatorul are un alt nume decat cel real

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot încadra situația descrisă privind un contract de vânzare-cumpărare? vânzătorul declară în contract că a încasat banii, dar locuiește, în continuare, în imobil Cristi M. Cristi M. Exista un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din august 2015. Imobilul este o curte, cu o casa si o anexa, situat in localitatea Barlad. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata atacata in instanta. pot ataca actul de vanzare ... monahelenus monahelenus Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul de vanzare cumparare facut de bunicii din partea tatalui decedat, cu unul din nepoti acum 10 ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare apartament Vladcry Vladcry Buna seara ,suntem doua surori mama vrea sa mi treacă mie partea ei de moștenire ,desii tatăl meu nu mai trăiește și nu am făcut succesiunea . Într mea ... (vezi toată discuția)