avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
Bunicii mei au avut 5 copii.Pe tatăl meu l au dat spre adopție, nu am gasit niciun act în sensul ăsta iar numele de familie nu este nici al familiei adoptatoare nici al bunicilor.
Ulterior ,din cauza remuscarilor bunicii i au dat pământ din curtea lorpentru a putea sa si faca casa după căsătorie.
Tatăl meu a murit , iar după vreo 10 ani ,2 frați ai tatălui ne au dat în judecată .Nu ne am prezentat la proces , eu aveam 16 ani.
Ulterior, am aflat ca l au îndepărtat pe tatăl nostru ca moștenitor al bunicilor.
Pentru ca a fost înfiat.
Este posibil asa ceva ?
În acest caz ,noi ca moștenitori ai tatălui după bunici ,cat ar trebui să primim?
Succesiunea după bunici se poate face daca noi nu suntem prezenti?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Marina1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marina1989 , utilizator 13:25, 14 Ianuarie 2019
Nu , numele bunicilor era Panait ,a familei ca l ă adoptat Carbunaru ,pe tatăl meu il chema Sima Iordache.
Fratii "buni "l au dat în judecata

raluk0207 a scris:

Ok. Deci tatal dvs purta numele parintilor adoptivi.
Rudele care v-au dat in judecata...
Sunt fratii "buni" ai tatalui, din familia naturala? Sau fratii adoptivi?

M-ati innebunit!
Ati scris mai sus ca: "În certificatul de naștere al tatălui, la părinți sunt trecuți bunicii."
Acum imi spuneti ca pe tata il chema Sima Iordache.
Unde sunt trecuti bunicii? Actul de adoptie nu conteaza. Important e ce scrie pe certificatul de nastere al tatalui, la parinti.
Revin atunci la mentiunea initiala, aceea ca nu puteti dovedi gradul de rudenie.
Multumesc !

raluk0207 a scris:

M-ati innebunit!
Ati scris mai sus ca: "În certificatul de naștere al tatălui, la părinți sunt trecuți bunicii."
Acum imi spuneti ca pe tata il chema Sima Iordache.
Unde sunt trecuti bunicii? Actul de adoptie nu conteaza. Important e ce scrie pe certificatul de nastere al tatalui, la parinti.
Revin atunci la mentiunea initiala, aceea ca nu puteti dovedi gradul de rudenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu impreuna cu tatal sau care a decedat si ... Dreaan Dreaan Buna ziua! Tatal meu este mentionat pe un titlu de proprietate ca mostenitor al defunctului X , pe acest titlu mai este trecut si tatal lui care a decedat + ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului ContSters96930 ContSters96930 o prietena de-a mea s-a casatorit cu un barbat care avea un copil mic de 3 ani din prima casatorie,acum copilul are 23 ani,ea spune ca,copilul a cerut ca in ... (vezi toată discuția)
Infiat de catre bunici cataleata cataleata Buna ziua! Fratele tatalui meu a fost infiat de catre ambii bunici,schimband certificatul de nastere ,pana in varsta de 10 ani,punandu-l pe numele lor,trecand ... (vezi toată discuția)