avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor roman cu domiciliul in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor roman cu domiciliul in Italia

Pasaport roman cu domiciliul in Italia pentru minor in urma divortului parintilor,sentinta in care s-a decis autoritate esclusiva a mamei ,domiciliul fiind la mama si s-a scris adresa de domiciliu exacta din buletin .De ce se cere semnatura tatalui daca am autoritate esclusiva????? Nici o legea nu cere prima definita excercitari parentesi unica semnatura al celuilalt parinte pentru schimbarea domiciliului minorului . Trebuie sa fac pasaport cu domiciliu in strainatate deoarece luci in in strainatate de 5 ani dupa ce s,a incheiat divortul.multumesc. astept un raspuns professional.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Albertodora, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cinwe v-a zis ca aveti nevoie de acordul tatalul ?
E important sa raspundeti la intrebarea de mai sus, precum si sa clarificati unde ati divortat. cf. carei legislatii, unde locuieste tatal, daca are drept de vizita...
Consulatul roman

gi-jane2 a scris:

cinwe v-a zis ca aveti nevoie de acordul tatalul ?


In romania.dupa legislatia din Romania. Iar el nu are Nici un drept de visita

Liliana Gradinaru a scris:

E important sa raspundeti la intrebarea de mai sus, precum si sa clarificati unde ati divortat. cf. carei legislatii, unde locuieste tatal, daca are drept de vizita...

Eram sigura ca ati incercati prin consulat !
In realitate, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
scrieti mail la serviciul pasapoarte de la noi, puneti in atasament hotararea si intrebati de ce acte aveti nevoie pt eliberarea unui pasaport crds pt minor si daca aveti nevoie de acordul tatalui si cu raspunsul lor mergeti la consulat daca vreti sa il faceti prin ei.

Alte discuții în legătură

Pasaport copil gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, sunt divortata si nu mai tin legatura cu fostul sot, plecat in anglia. in conditiile in care fetita a castigat o olimpiada si are posibilitatea s a ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)