avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AGA aprobare majorare capital social prin aport in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AGA aprobare majorare capital social prin aport in natura

Buna ziua,
Imi poate spune cineva care sunt posibilele solutii pe care le poate da judecatorul delegat cu privire la Hotararea AGEA pe care o depui la registru pentru majorarea capitalului social al unui SA, cu aport in natura?

Precizez ca a avut loc prima adunare, s-a aprobat de registru prima hotarare, de aprobare de principiu a majorarii capitalului, s-a numit un expert evaluator al aportului in natura.
Acum urmeaza a se depune la Registru raportul evaluatorului, impreuna cu Hotararea AGEA nr. 2 de aprobare a majorarii capitalului social.

Intrebarea la care am nevoie de un raspuns este : poate judecatorul delegat sa ceara reevaluarea aportului? atat timp cat exista un raport de evaluare, intocmit de un expert, judecatorul neavand cunostinte in sensul asta?

Ori, solutiile pe care le poate da sunt : admitere sau respingerea raportului?

Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 17:29, 17 Noiembrie 2009
Daca raportul de evaluare este legal realizat, judecatorul constata, aceasta si va dispune admiterea cerere de inscriere mentiuni.
S-a mai dezbatut o problema asemanatoare tot aici : www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc, dar discutia unde faceti trimitere nu raspunde deloc intrebarii mele.
In primul rand, se refera la un SRL, dar nu asta ar fi problema, pentru ca orice aport in natura trebuie evaluat conform legii 31/1990
In al doilea rand se sustine in discutia respectiva ca nu trebuie raport de evaluare la SA pentru aport in natura!!!????? Pai ce facem cu art. 215 , care exact asta ne spune.
gabescu a scris:

Daca raportul de evaluare este legal realizat, judecatorul constata, aceasta si va dispune admiterea cerere de inscriere mentiuni.

Raspunsul il aveati in acest comentariu . Daca raportul de evaluare al bunului a fost facut de un expert , nu am auzit sa se ceara reevaluare , poate doar in cazul in care este contestat de cineva acel raport .
:) Multumesc !

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin compensare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, poate cineva sa ne comunice daca a avut vreo situatie in care a majorat capitalul social al unei societati ca urmare a unei compensari a datoriei pe ... (vezi toată discuția)
Majorare capital gelu.soare gelu.soare Buna ziua, Am si eu o nelamurire, eu persoana fizica detin un domeniu web achizitionat in urma cu ceva ani pe care am platit 14.000 dolari acum vreau sa il ... (vezi toată discuția)