avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost victima unui accident rutier (pieton) produs ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost victima unui accident rutier (pieton) produs de un șofer sub influența alcoolului, care a părăsit locul accidentului. Acum mi-a spus că are nevoie de o declarație dată la notar în privința despăgubirilor, ce urmează?

Buna ziua...În urma cu aproximativ 2 luni am fost victima unui accident rutier (pieton)...vinovatul băut (0.60 etilotest..sânge nu stiu)...lovită,lăsată în șanț,doar cu oglinda mașinii. Vinovatul a parasit locul accidentului,,intorcandu-se ulterior adus de altii.Azi primesc un telefon de le cel vinovat ca are nevoie de o hartie făcută la notar daca am pretenții sau nu... Intrebarea mea este...sunt despăgubita in cazul in care cer despăgubiri...de către vinovat sau de asigurarea rca. Am depus si un certificat medico legal cu 2 zile de îngrijiri medicale. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg s-a deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infracțiunilor de parasirea locului accidentului și vatamare corporala din culpa si faptuitorul incerca acum sa va despagubeasca in schimbul retragerii plângerii pentru infracțiunea de vatamare corporala din culpa. Am inteles corect?
Da...

Am fost sunata ca are nevoie de o hartie făcută la notar daca am pretenții sau nu... Nu am fost încă la notar...de asta as vrea sa stiu ce sa fac... Mulțumesc

-Apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj-
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Atunci mergeti la notar si asterneti pe hartie pretentiile dvs. ( decontare spitalizare, tratamente, eventuala lipsa de la serviciu, daune morale ca v-a lasat in sant si a fugit, dvs. putand suferi diferite complicatii...)
De ce in fata notarului si nu in fata poliției?

Ionut.ion a scris:

Atunci mergeti la notar si asterneti pe hartie pretentiile dvs. ( decontare spitalizare, tratamente, eventuala lipsa de la serviciu, daune morale ca v-a lasat in sant si a fugit, dvs. putand suferi diferite complicatii...)

10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila in procesul penal solicitand daune materiale/morale.
Faptuitorul doreste o intelegere cu dvs in schimbul retragerii plangerii, pentru a scapa de raspunderea penala in ceea ce priveste infractiunea de vatamare corporala din culpa.
Va recomand sa nu semnati nimic fara sa consultati un avocat.

Alte discuții în legătură

Retragerea langerii prealabile lili77 lili77 Daca imi retrag plangerea prealabila (vatamare corporala din culpa accident rutier , 20 zile ingrijiri medicale, } se stinge si actiunea civila ?Mai pot ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala danielmoldovan danielmoldovan Buna ziua! In urma accidentului rutier suferit am depus o plangere penala impotriva celui care a produs accidentul soldat cu vatamarea mea corporala, prima ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)