avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA 2019
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA 2019

EU ca unic reprezentant al PFA-ului meu(nu am angajati, PFA-ul fiind deschis ca specialist in....) pot sa-mi acord si sa deduc:
- cheltuielile reprezentând tichetele de masă acordate de angajatori;
- cheltuielile reprezentând voucherele de vacanță acordate de angajatori;
- contribuțiile la fonduri de pensii facultative și cele reprezentând contribuții la schemele de pensii facultative, efectuate către entități autorizate, stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;
- primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;
-cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații, aferente autoturismelor folosite de contribuabil sau membru asociat sunt deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane;(CHIAR DACA VEHICOLUL ESTE FOLOSIT DE PFA CU CONTRACT DE COMODAT? AICI MAI APARE O INTREBARE: Eu folosesc vehicolul NUMAI pentru deplasari in vederea incheierii contractelor si predarii bunurilor contractate, pot deduce intreaga cantitate de combustibil consumata? auzisem ca daca am ordin de deplasare si foaie de parcurs, se poate).
Pot deduce eventuale schimburi de ulei, filtre, unele piese de schimb?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
dragos bolohan, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot deduce costul unei asigurări private? semenicul semenicul Sunt pensionar si am venituri independente pentru care voi plati impozit tip CASS la anul. Intrebare, pot deduce costul unei asigurari private din aceste ... (vezi toată discuția)
Scutire 400 euro pfa Alexutu123 Alexutu123 Eu lucrez ca pfa. Pot scuti de impozit pe venit net, suma de 400 euro echivalent in cazul in care inchei o polita de asigurare pensie facultativa? (vezi toată discuția)
Profesii liberale cheltuieli deductibile Caddy23 Caddy23 Categoria profesii liberale, pot sa am cheltuieli deductibile care ajung la 50% din venitul net, sau este limitat de lege ? (vezi toată discuția)