avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot deduce costul unei asigurări private?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot deduce costul unei asigurări private?

Sunt pensionar si am venituri independente pentru care voi plati impozit tip CASS la anul. Intrebare, pot deduce costul unei asigurari private din aceste venituri?
Ultima modificare: Duminică, 2 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: semenicul , utilizator 17:42, 3 Aprilie 2023
Este deductibila limitat în limita a 400 euro.
Conform carei legi, va rog.
Asigurare dec sanatate sau pensie facultativa astfel :

art 68 CF

" (5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
g) contribuțiile la fonduri de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările și completările ulterioare, și cele reprezentând contribuții la schemele de pensii facultative, calificate astfel în conformitate cu legislația privind pensiile facultative de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, efectuate către entități autorizate, stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;

h) primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;"
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire 400 euro pfa Alexutu123 Alexutu123 Eu lucrez ca pfa. Pot scuti de impozit pe venit net, suma de 400 euro echivalent in cazul in care inchei o polita de asigurare pensie facultativa? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa 2019 dragos bolohan dragos bolohan EU ca unic reprezentant al PFA-ului meu(nu am angajati, PFA-ul fiind deschis ca specialist in....) pot sa-mi acord si sa deduc: - cheltuielile reprezentând ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile Luminita78 Luminita78 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Daca la o firma, patronul vrea sa incheie pentru angajatii sai asigurari de pensii private facultative si ... (vezi toată discuția)