avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Masina avariata de caderi de zapada
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Masina avariata de caderi de zapada

Buna ziua. As dori sa intreb pe cei care cunosc legile mai bine decat mine care ar fi procedura corecta de urmat in cazul de mai jos. Am lasat ieri masina in parcarea unui bloc din Iasi, am lipsit 30 min pt a merge pana la banca si am gasit-o cu o covata in loc de capota: a cazut zapada de la et.8. Reparatia depaseste 1000 euro iar persoana care locuieste la ultimul etaj si-a realizat fara autorizatie un acoperis improvizat din tabla ondulata, in plan inclinat, zapada s-a acumulat si ieri-fiind mai cald-a cazut pe masina mea. Mentionez ca desi este un sir lung de blocuri turn acolo unde am parcat nu se vede zapada acumulata niciunde , doar deasupra cetateanului respectivde la ultimul etaj, pt ca el a modificat forma acoperisului, ilegal. Daca ar fi pus macar un sistem de disipare a acumularilor de zapada nu s-ar fi intamplat asa ceva. Am si inregistrare video cu momentul producerii incidentului, de la o camera amplasata in vecinatate. Administratorul blocului respectiv mi-a spus ca cetateanul care locuieste la ultimul etaj si-a facut singur acel acoperis si n-au avut ce-i face. Am fost la Pol. Rutiera sa-mi iau dovada pt a putea circula, la Asigurari n-am fost inca pt ca nu credeam ca vor face ceva. As dori sa-mi spuneti parerea voastra si sa ma sfatuiti ce ar fi cel mai bine sa fac. Multumesc. Sa nu vi se intample niciodata dar se poate intampla oricui. Bine ati venit in Ro.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca aveti asigurare CASCO atunci va poate repara gratis.
Daca nu, va trebui sa va adresati instantei pentru recuperarea daunelor de la acel proprietar de apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întreg condominiul este responsabil (toţi proprietarii), nu doar proprietarul de la ultimul etaj.
Deoarece toţi sunt proprietari ai terasei ca parte comună sau a acoperişului defectuos (indiferent dacă e legal sau ilegal construit).
De asemenea, poţi chema în judecată şi firma constructoare care a furnizat un acoperiş defectuos. Toţi răspund în solidar şi poţi recupera banii folosind calea cea mai uşoară.
Poţi recupera:
- reparaţiile auto
- cheltuielile cu închirierea unui alt autovehicul
- cheltuieli incidentale (profit pierdut, alte daune cauzate de eveniment).
- onorariu avocat
- cheltuieli judecată.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Nu am asigurare Casco, daca aveam era cu totul altceva. Asa insa trebuie sa merg la Tribunal. Eu sunt din Iasi, imi poate cineva recomanda un avocat din Iasi cu care pot discuta problema si eventual sa ma reprezinte? Bineinteles, un avocat care se ocupa de genul acesta de `problema. Reparatia va depasi probabil 1000 euro, euro dupa spusele celor de la service.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Şi chiar dacă ai fi avut CASCO, ideea este să recuperezi prejudiciul tu personal sau firma de asigurări de la pârâţi. Dacă nu, poliţa ta de asigurare va creşte an de an din cauză că devii persoană cu risc ridicat la asigurare. CASCO e foarte bun dar trebuie traşi la răspundere vinovaţii.
Un acoperiş defectuos este un pericol public.
O lovitură care distruge o maşină poate omorî un om. Actele lor neglijente (prin construirea neglijentă, prin acceptarea de către ceilalţi proprietari ai unei construcţii ilegale şi periculoase) au creat o zonă de pericol public.
Toţi proprietarii sunt răspunzători plus constructorul şi administratorul blocului.
Chiar şi primăria poate fi chemată solidar în instanţă deoarece un acoperiş nu este un lucru secret, ci este în văzul public.
Succes la proces.
Nu ati precizat esentialul
Locul unde ati parcat vehiculul era loc de parcare
Daca nu este loc de parcare nu veti obtine daune
Este aceiasi situatie cu parcare auto in apropriere de arbore de pe care cade zapada /gheata si produce pagube la auto

Alte discuții în legătură

Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)