avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. Cum pot recupera costurile reparatiei?

Buna ziua,

Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul autoturismului meu si au avariat capota, precum si tavanul autoturismului.

Mentionez ca era parcat pe locul de parcare cumparat, nu parcat aleatoriu. Exista martori care au vazut momentul, detin filmare de la camera de supraveghere in care se vede momentul in care a cazut gheata, dar si fotografii cu masina avariata.

La prima vedere ma gandesc ca cea mai buna varianta ar fi sa fac o cerere de intelegere amiabila catre presedintele asociatiei de proprietari. Exista vreo varianta mai potrivita? Cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera costurile reparatiei masinii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: doctorATU , utilizator 18:42, 1 Februarie 2023
Cumparat sau inchiriat, nu conteaza, locul de parcare ar fi trebuit sa fie, conform legii, la cel putin 5 m de fatada blocului.
Dati in judecata cei care au amenajat acea parcare..
Articolul 4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
..................
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
[ link extern ]

Nu e terenul asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
latka, moderator
Multumesc pentru raspuns.

Locurile de parcare sunt lipite de bloc.. nu exista o distanta pt ca aceastea sunt practic sub geamurile de la parter iar dezvoltatorul/constructorul a inclus la vanzare cate un loc de parcare pt fiecare apartament, pt acestea se plateste impozit etc.

Ma gandeam la asociatia de proprietari pt ca zapada a cazut totusi de pe bloc si s-ar fi putut intampla si ceva mai grav, o persoana sa treca in acel moment pe langa bloc, etc. Tot nu mi se pare normal.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru a preintimpina lucrurile mai grave mergeti, ca proprietar responsabil si membru al asociatiei si dati zapada jos. Acoperisul e parte comuna (si a dvs.) si proprietarii sunt cei care trebuie sa asigure curatarea.
Aveti casco?
daca avea, nu cred ca mai intreba

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)
Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)