avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara

Buna ziua, tatal meu s-a nascut in aprilie 1956. A lucrat in Romania 25 de ani si are si 5 ani de grupa a 2-a. Conform legii trebuia sa iasa la pensie in noiembrie 2016, dar la sfaturile d-nei juriste de la Casa de Pensii Brasov, a depus dosarul in Italia ( unde este rezident si inca lucreaza). Dosarul in Italia a fost depus in data de 23 ianuarie 2017. Mentionez ca in Italia are 17 ani pe cartea de munca. Casa pe Pensii din Italia a trimis solicitari catre Casa de Pensii din Romania despre anii lucrati in Romania, dar nici in ziua de azi, Romania nu a dat un raspuns solicitarii. Peste 10 luni, tatal meu are avea dreptul sa iasa la pensie si in Italia. Va rugam ajutati-ne cu niste raspunsuri: trebuie sa astepte decizia de pensionare din Romania ca sa o depuna in Italia, pentru a putea iesi si acolo de drept? Se va plati pensia retroactiv ( de cand a fost depus dosarul)? Multumim anticipat.

Alte discuții în legătură

Valorificare adevrinte de grupa dorurosu dorurosu Decizie de pensionare Nr. 280387 din 06-07=2016, anticipat-partial, in cuantum de 542 lei, din cuantumul \"nediminuat\" de 947 lei. Stagiul de cotizare= 39 ... (vezi toată discuția)
Pensionare paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarele intrebari legate de tatal meu. In primul rand ar vrea sa stie cand se va putea pensiona.. Este nascut pe 03.07.1957; Este angajat din ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru grupa a 2-a de munca tudordan83 tudordan83 Buna ziua, As avea si eu nevoie de ajutorul dvs. Ma intereseaza care este vechimea care se adauga pentru grupa a 2-a de munca pentru un total de 40 de ani ... (vezi toată discuția)