avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ascensiune imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ascensiune imobiliara

Bună ziua. Am o casa in Orșova, construită pe un teren concesionat pe 99 ani. Contractul de concesiune e din 1996. În 2015 am fost chemați în judecată pt că un vecin a revendicat terenul pe care il avem in concesiune. Am pierdut toate procesele pt că are titlu de proprietate. Acum a invocat accesiunea imobiliara. As vrea sa stiu dupa ce va fi evaluata casa ,in caz că nu are resurse financiare sa ne despagubeasca ce se poate întâmpla. Noi vrem sa ii cumparam terenul dar nu e de acord. Este cumva obligatoriu daca nu ne poate despagubi sa ii cumparam terenul, sau mai are su alte posibilități, el ca proprietar al terenului? Dar noi ce drepturi avem?
Cel mai recent răspuns: AncaLazarCristina , utilizator 12:20, 17 Ianuarie 2019
Suntem disperați. Halal justiție și dreptate in Romania. Am construit o casa cu 2 etaje si mansardă. Am făcut sacrificii, lucrând în străinătate, care sunt greu de descris. Am muncit la acea casa in toate vacanțele noastre. Am avut toate actele necesare, inclusiv concesiune plătită integral pe 99 ani, suntem intabulati in cartea funciară cu drept de cumpărare după cei 99 ani,înainte de noi fiind proprietar statul român. Cum sa te gândesti ca se poate ajunge la asa ceva. Cauta casa a fost gata ,vine un oarecare și flutura un titlu de proprietate, obținut nu stiu in ce condiții, ci unul dintre avocații care am avut a spus că nu a fost emis de autoritățile competente, dar cum a invocat deja acest fapt in apel nu mai putem ataca acest titlu in alt proces. Nu e posibil ca pe munca si bani noștri să devină proprietar altcineva. Nefiind prezenți, lucrând în străinătate, neavând avocat capabil, întrucât la final au dat vina unul pe altul, spunând că procesul a plecat rău de la inceput, pt ca noi nu aveam calitatea procesuala, in fan al s-a ajuns aici. Mai mult acest domn proprietar s-a judecat cu multe persoane de pe strada pe care locuim pt același pretenti si a pierdut cu toti, mai puțin cu noi ,probabil nefiind acolo nu am stiut cum sa procedam mai bine si nu am ales avocații competenti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate teren cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua, Daca pe terenul meu agricol proprietate o persoana si-a pus o cultura abuziv si refuza orice intelegere , care pot fi (exista) consecintele ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Vreau sa va consult in urmatoarea problema: in situatia in care un constructor ce se pretinde a fi de buna credinta a construit pe terenul altuia ... (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie csty csty o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)