avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim brut domeniul construcțiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim brut domeniul construcțiilor

Buna ziua,
OUG 114/2018 a introdus salariul minim brut de 3000 lei pentru domeniul constructiilor. Firma mea are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor electronice, dar desfasoara unele activitati autorizate si sub doua coduri CAEN din domeniul constructiilor. Intentionam sa marim salariul minim la 3000 lei pentru salariatii care isi desfasoara activitatea sub cele doua coduri CAEN din domeniul constructiilor, nu si celorlati salariati, a caror activitate se desfasoara in domeniul fabricarii produselor electronice. Functiile salariatilor si incadrarea lor pe domenii/coduri CAEN diferite reiese din organigrama. Unii colegi afirma ca trebuie sa maresc tuturor salariatilor salariul la 3000 brut, deoarece desfasor doua activitati din domeniul constructiilor, dar nici macar nu ma incadrez cu cifra de afaceri sa beneficiez de scutiri cu aceste doua activitati.
Care este parerea dumneavoastra? Trebuie sa maresc salariul tuturor sau doar a acelor salariati care desfasoara activitate sub cele doua coduri CAEN din domeniul constructiilor?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
electrad, utilizator
Cel mai recent răspuns: electrad , utilizator 15:00, 21 Ianuarie 2019
Potrivit OUG 114/2018, exista obligatia angajatorilor care au codurile CAEN mentionate in actul normativ sa se majoreze salariul la 3000 lei pentru toti angajatii indiferent de functie.
Da, corect, indiferent de functie. Distinctia din intrebarea mea se referea la domeniul de activitate. Salariatii care desfasoara activitati de electronica trebuie sa aiba 3000 lei brut minim?
Mentionez ca activitatea mea principala este electronica.
Nu....2080 lei/2350 lei brut este salariul minim pentru codurile CAEN neprevazute in OUG.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna și salar pe țară stefanvladimirdumitras@gmail.com stefanvladimirdumitras@gmail.com Lucrez pe comunitate șofer pe duba 3,5t în jur de 45 chiar 50 de zile. Cum ar trebui sa fiu plătit? Câți bani pt diurna și cum se procedează cu salariul ... (vezi toată discuția)
Salariu minim constructii dianapetcu13 dianapetcu13 Buna ziua, Daca angajez in cursul anului 2019 un salariat in domeniul constructiilor care este salariul minim pe care il pot angaja? (vezi toată discuția)
Marire salar brut de la 01.01.2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca codul caen al firmei este 7112....este unul din codurile CAEN pentru care se maresc salariile brute in constructii.... si femeia de servici ... (vezi toată discuția)