avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-au facturat exagerat de mulți kW față de cât ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-au facturat exagerat de mulți kW față de cât am consumat și nu-mi permit să plătesc factura. Ce pot face în situația disperată în care sunt?

Pe data de 30 noiembrie 2018, am dat index-ul pentru cele doua imobile pentru care am contract cu RCS-RDS. Al doilea index nu a fost primit deoarece nu il accepta sistemul. Pe 4 decembrie valoarea facturii era de 822 lei cu toate ca aici consumul mediu era de 50-60 KW. Fac sesizare si este trimisa la Enel DD . Pe 20 decembrie vin doi lucratori si gasesc indexul 785. Pe 11 ianuarie 2019 primesc raspuns RCS-RDS prin care ma anunta ca au primi raspunsul cerut urmand sa faca corectarile de rigoare. Pe 17 ianuarie primesc de la aceiasi persoana raspuns ca nu au primit nimic de la Enel DD. Cer relatii la RCS-RDS si mi se spune sa merg la sediu din oras, aici sunt anuntata ca trebuie sa platesc factura altfel ma deconecteaza. Index-ul vechi era 752 iar cel nou 2165. Cum pot plati un index de 2165 cand indexul afisat de contoar indica la ora actuala 815 ? M-am gandit sa ii chem in instanta pentru inselaciune dar nu stiu valoarea taxei de timbru....ma poate ajuta cineva cu un sfat juridic ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 14:23, 24 Ianuarie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal nu ar trebui sa va intrerupa lumina daca i-ati sesizat si aveti dovada.
Dar, in practica se plateste factura si apoi se regularizeaza.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Platesti pentru ce ai consumat dar eu pe contoar am indexul 815 iar cel facturat de ei este 2165. In cat timp consum atata energie avand in vedere ca in acest imobil nu locuieste nimeni, am un frigider ( cel vechi l-am dat pe bonuri la sfarsitul lui octombrie,) iar consumul s-a redus cat de cat...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, corect.Platesti cat ai consumat.
Nu cred ca vor opri lumina.

Daca o vor face le puteti cere daune si stiu ca au si ei juristi pe acolo.

Sa le trimiteti o notificare prin care sa le explicati ca nu aveti bani sa platiti si mai ales ca nu trebuie sa platiti ce nu ati consumat.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumesc pentru raspunsuri dar ma puteti ajuta si daca imi puteti spune valoarea taxei de timbru pentru a initia o actiune in justitie pentru amenintari cu deconectarea, ( am mesajele pe telefon )umilinte la sediu, ma trimiteau de la comercial la caserie si invers, nu mergea decat cate o imprimanta ( acolo unde nu eram eu ) iar copiile dupa facturi se vor regasi in urmatoarea factura ( 1 leu pagina ).
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se calculeaza pe valoarea contestata.

Amenintarile cu deconectarea ar constitui o fapta ilicita mai mult dar este greu de spus cum ar aprecia instanta.

Puteti incerca si pe ordonanta daca aveti nevoie de lumina si locuiti acolo.

Alte discuții în legătură

Enel Luminita73 Luminita73 Buna seara,vin cu o problema cu Enelul.In anul 2007 ni s-a schimbat contorul cu unul nou din 6 cifre,fara a avea ultimul numar in casuta rosie cum sunt cele ... (vezi toată discuția)
Bătaie de joc din partea enel miamariaa96 miamariaa96 Bună ziua! Acum un an am încheiat un contract pt furnizare energie electrică cu firma Enel. Contorul a fost schimbat chiar atunci și a plecat de la ... (vezi toată discuția)
Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)