avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Mă puteți lamuri dacă factura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Mă puteți lamuri dacă factura "aranjată" de furnizor ...

Bună ziua. Mă puteți lamuri dacă factura "aranjată" de furnizor prin umflarea indexului și a prețului
poate fi considerată fals în acte ? Mulțumesc muuult .
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:17, 17 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați dat în termen autocitirea și v-a trecut pe factură un alt index mai mare`?
O eroare materială nu poate fi încadrată la fals în documente.
Dacă n-ați dat corect indexul prin autocitire, nici măcar eroare materială nu este, ci se face o estimare după consumul pe ultimele câteva luni.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2025
Dapix, utilizator
acest răspuns util
Dacă nu a citit nimeni contorul, furnizorul estimează un consum, iar la următoarea citire se face regularizarea. Dacă citirea a făcut-o distribuitorul, poate fi o eroare materială
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator
Vă mulțumesc, așa-zisul "cititor" a băgat din burta 790 kw, s-a rezolvat prin sesizare la ANPC, stornare și bineînțeles schimbarea furnizorului....
acest răspuns util
atentie, cititorul de regularizare este angajatul distribuitorului, nu al furnizorului (vanzatorului). asa ca s-ar putea sa mai "greseasca" inca o data, fiindca distribuitorii nu-i puteti schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare factura gaz corecta ! ContSters226071 ContSters226071 buna ziua! eu sunt consumator casnic de gaze naturale, avand contract cu autocitire LUNARA si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262 ron. facturile ... (vezi toată discuția)
Referitor la citirea contorului de curent zflorin zflorin Este vorba despre o casa nelocuita. Binenteles este incuiata, poarta la fel. Am primit regulat facturile de curent, insa, intre ele sunt 2 de \"citire\", nu de ... (vezi toată discuția)
Factura energie electrica calculata eronat oldgeorge oldgeorge Factura energie electrica calculata eronat. In iarna, am ales sa schimb furnizorul de energie electrica. Am trecut de la NOVA POWER AND GAS la HIDROELECTRICA. ... (vezi toată discuția)