avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean moldovean
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean moldovean

Buna ziua,

Trebuie indepline anumite conditii pentru ca o societatea sa poata angajeza un cetatean moldovean care are permis de sedere temporara, pe care este specificat MEMBRU FAMILIE CET ROMAN. DREPT DE MUNCA"

am citit art. 5 lit g din O.U.G. nr. 56/2007 unde scrie ca "pot presta munca la juridice din Romania, fara autorizatie de munca strainii membri de familie ai cetatenilor romani"

este aceasta suficient pentru ca putea angaja un cetatean din Moldova, casatorit cu un cetatean roman?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 21 Ianuarie 2019
OUG 56/2007 este abrogata ... in prezent, avem OUG 25/2014.

art.3
.....
(2) Prin excepție de la alin. (1), nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a străinilor din următoarele categorii:
.....
e) străinii titulari ai dreptului de ședere pe termen lung pe teritoriul României;

f) străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru reîntregirea familiei în calitate de membri de familie ai unui cetățean român;
.....
Dle Cornel Vasile, va multumesc pentru raspuns.

Cetateanul moldovean ar urma sa fie incadrat intr-o functie din grupa 8 COR. Acesta are 9 clase absolvite in Moldva. Trebuie echivalate studiile in Romania?

In ceea ce priveste salarizarea acestuia, este suficienta asigurarea salariului minim pe economonie la nivelul Romaniei, sau trebuie respectata o lege speciala?

Va multumesc, din nou
Trebuie echivalate studiile in Romania si este suficienta asigurarea salariului minim pe economonie pe tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea cetatenilor straini nati27 nati27 Buna seara, tuturor. Va rog mult, cine e in cunostinta de cauza, sa ma lamureasca si pe mine referitor la urmatoarea situatie. Sunt cetatean strain (al unui ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean in romania Viovas Viovas Buna ziua! Pentru un cetatean moldovean care poseda carte de rezidenta, mai este necesara obtinerea avizului de angajare de la Inspectoratul General pentru ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain ContSters327883 ContSters327883 Buna ziua. Un cetatean strain (Argentina) care are Carte de rezidenta pentru membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene (atentie, nu e membru de ... (vezi toată discuția)