avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua . Proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua . Proces pensie alimentara

As vrea sa dau in judecata fostul prieten pentru drepturile copilei adica alocatie si pensie alimentara cer trebui sa fac si cat ma costa
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Luați legătura cu un avocat pentru a formula o acțiune în instanță având ca obiect stabilirea pensiei de întreținere.
Numai cu actiune in instanta, veti obtine doar pensie de la data introducerii actunii astfel ca ar fi bine sa nu mai intarziati introducerea cererii caci minora pierde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca copilul are ca tata in certificatul de nastere pe fostul dvs. prieten, actiunea pe care trebuie sa o formulati trebuie sa contina urmatoarele capete de cerere si anume :
-stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs.,
-exercitarea autoritatii parintesti comune ( exclusive doar daca exista motive temeinice)
-stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorei ( in functie de venitul realizat sau raportata la venitul minim pe economie dupa caz), cu obligarea paratului la plata acesteia de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei majoratului,
-obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata
Actiunea se timbreaza cu 20 de lei pentru fiecare capat de cerere ( 60 lei), iar onorariul avocatului daca optati pentru angajarea unui avocat, il veti stabili cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii Leonore77 Leonore77 Ora estimata: 14:00 Complet: C 4 CMF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez nuti_amanaria nuti_amanaria sunt casatorita din 17 august 2002,am o fetita de 5 ani care este in grija mea,vreau sa vb cu un avocat sa ma invete ce e de facut si cat ma costa un ... (vezi toată discuția)
Actiune divort cu minor 1 an tavy78 tavy78 Buna ziua, sunt Cristina ,30 ani , am un copil minor de 1 an,vreau sa divortez de sotul meu care in nenumarate randuri m-a agresat ,verbal ,fizic cat si ... (vezi toată discuția)