avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu scoala de soferi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu scoala de soferi

Buna ziua. Vă rog din suflet sa ma ajutați. Pe data de 21.12.2018 m-am înscris la o scoala de șoferi foarte veche și renumită de la mine din zonă. M-am înscris la aceasta școala tocmai cu ideea că e foarte lăudată însă pentru mine aceasta școala nu-și merită laudele. Am aceasta parere deoarece pe data de 16.01.2019 o zi de miercuri am fost la ora 12:00 pentru a face orele de conducere. Aici am gasit alți 2 colegi in mașină și din cele 2 ore care a zis instructorul ca le voi face, am făcut doar vreo 40 de minute. Asta nu e nici o problemă oarecum sunt conștient că asa functioneaza la noi. Iar de la ora 16:00 până la 18:00 ar fi trebuit să fac orele de legislație cu directorul școlii însă dumnealui nu a venit .La ora de 17:30 când m-am hotarat ca nu e normal să mai astept, am plecat. Când am plecat i-am transmis persoanei care ne supraveghea nemulțumirea mea si exact asa m-am exprimat: " Urât din partea voastră, să face-ți oamenii să umble pe drumuri și să nu se țină ore. Eu am ales aceasta școala crezând că e cea mai bună și tocmai de aceea nu a contat nici faptul că aveți cel mai mare tarif din județ. " iar supraveghetorul a răspuns " Îmi pare rău vorbiti cu Dl. Director" iar eu am răspuns " Normal ca o sa am o discutie cu dumnealui" și totul să terminat. Sâmbătă 19.01.2019 am fost din nou programat să fac orele de conducere de la 8:00 la 10:00 și de la 10:00- 12:00 trebuia să fac legislație. Am ajuns la ora 8 și din nou era o colega la volan. Am condus din nou doar jumătate de oră după care instructorul mi-a transmis ca trebuie sa vorbesc cu directorul. Am ajuns la scoala iar acolo directorul mi-a zis să semnez cererea de transfer la o altă scoala cică pentru că "dragoste cu forța nu se poate". Eu nu am scris nici semnat nimic. Si l-am intrebat daca e normal să facă așa ceva? Doar pentru că mi-am exprimat nemulțumirea trebuie să se ia asemenea măsuri? Iar Dl Director era foarte pornit să nu mai stau pe acolo. Mi-a transmis că îmi va returna toți banii, pe care nu am primit nici o dovada ca i-am platit si ca imi va face recomandare la o altă scoala. În schimb eu i-am transmis că nu e normal și că eu vreau să termin scoala si sa închidem totul deoarece eu am pierdut timp o lună de zile, plus bani pe naveta deoarece sunt de la o distanță de 36km si nu am timp sa o iau de la capat.
Acum pe final vreau să fiu concis și să spun neregulile:
1- Am plătit scoala integral chiar in prima zi și nu am nici o davoda ca am plătit acei bani.
2- Am făcut examenul psihologic (platit) care la fel nu am nici o dovadă .
3- Am fost la 5 sedinte de condus din care am condus 6 ore( doar primele 2 sedinte au fost complete de 2 ore) și nu am semnat nicăieri precum ca am luat la cunoștință pentru acele ore.
4- Nu am fost programat la sala pentru susținerea examenului și nu am nici un număr de dosar pentru a mă programa singur, desi l-am cerut doamnei secretare, iar aceasta a zis că se va ocupa ea fiindca programarile se fac in functie de pregătirea elevilor și trebui să învățăm cat mai bine după care ne testează. ( aici metoda chiar ma încântat și mi să parut super bună deoarece eu eram pregătit de sala) însă in final doamna secretara a zis că nu se mai accepta metoda cu pregătirea și totul e cum au lucruri libere. Deci dezamăgire totală.
5- Decizia directorului de a mă transfera.
CE TREBUIE SA FAC IN ACEST CAZ? CUM POT SA OBTIN DOVEZILE PENTRU PLATĂ? SA FAC PLANGERE LA OPC, ARR, SI ANAF? DACA MA DUC LA OPC AS PUTEA SA FAC PLANGEREA LUNI DIMINEATA DUPA CARE SA MA DUC SA-MI RIDIC DOSARUL DE TRANSFER ASTFEL AM DOVADA PLĂȚII SI CA NU AM PRIMIT UN BON SAU CEVA LA MANA PENTRU ACEI BANI.
AS VREA SA-MI IAU SI UN AVOCAT DEOARECE CHIAR NU VREAU CA LUCRURILE SA RĂMÂNĂ NEPEDEPSITE, PENTRU CA AICI CLAR E UN ABUZ. VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in luna martie a acestui an m-am inscris la scoala ... Nicoleta.I.Cimpoeru Nicoleta.I.Cimpoeru Buna ziua , In luna martie a acestui an m-am inscris la scoala de soferi X unde instructor auto (individual zice el) era angajat o cunostiinta. Am ... (vezi toată discuția)
Pot schimba instructorul daca nu am finalizat toate sedintele? Stefan 5788oi99 Stefan 5788oi99 Buna ziua ! M.am apucat de scoala acum 3 luni aproape si orele de condus inca nu sunt gata , abia am 12 sedinte facute din cauza ca instructorul ma duce cu ... (vezi toată discuția)
Fise post instructor auto si profesor legislatie ContSters58051 ContSters58051 VA ROG DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU FISELE DE POST PTR. INSTRUCTOR AUTO , PROFESOR LEGISLATIE SI PTR. PERSOANA CARE ACORDA PRIMUL AJUTOR LA O SCOALA DE ... (vezi toată discuția)