Am fost desemnat de soție, înainte de decesul ei, tutorele copilului pe care l-a avut din prima căsnicie. Acum tatăl lui vrea să îl ia la el, ce pot face ca să rămână la mine, cum ne dorim amândoi?
Am fost casatorit cu sotia care a avut un copil din alta casatorie. Casa toria lor s/a desfacut amiabil cu custodie comuna asupra copilului, copilu crescandu/l noi cca 7 ani. In prima casatorie a crescut 4 ani. Acum cca un an sotia mi/a facut un act de desemnare a tutorelui de catre parinte in favoarea mea in caz de deces, Acum sotia e decedata, si fostul sot ar vrea sa ia copilul...ce pot face eu, mai ales ca copilul vrea la mine si il vreau si eu... Multumesc
GermanAlex
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Incercati sa va intelegeti. Copilul va iubeste probabil, dar are dreptul sa isi cunoasca tatal si sa il poata iubi si pe acesta. Incercati sa cadeti la pace. Mai lasa unul, mai lasa celalalt, dar incercati sa nu ii creati la copil probleme. Il veti pune pe copil sa aleaga. Ce va faceti daca va alege pe ambii? Intalniti-va si discutati cu calm si rabdare inclusiv de fata cu copilul - e vorba si de viata lui.
este ok..problema pusa de d/voastra....dar copilul vrea sa stea la mine....eu ce fac...nu am nici un act....nu pot sa/l inscriu la scoala...nu pot sa merg cu el la doctor...nu pot face nimic.....chiar si asigurarea de viata pe care o are si eu i/o platesc....dupa decesul mamei nu pot sa o preiau fiindca era facuta pe numele ei.Deci e o mare problema ptr mine....orice se poate intampla cu copilul SANT RASPUNZATOR ca l/am tinut.....Tatal nu vrea si nici nu are cum sa/l tina fiindca nu are posibilitate...cum fac?
si apoi trebuie sa/i fac si pensie de urmas...unde i/o fac///ce drept am sa i/o fac....poate sa vina si la adresa tatalui si atunci i/am facut un favor lui sa aibe ce consuma si mai bine?...e complicata situatia de aceea am cerut un punct de vedere sa stiu cum incep...si cu ce
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai intai ati spus ca tatal natural il doreste. Acum spuneti ca nu iși permite. Solutia se numeste infiere - adopție. Dar ... aici tatal trebuie sa isi dea acordul si sa renunte - absurd. Nu am idee cum ar putea sa se faca asta in "Romanica familiei tradiționale" unde doi tați sunt prea mult. Dacă tatal natural vrea și vă înțelegeți, poate sa faca el toate actele iar copilul ramane la dumneavoastra chiar fără adopție.
Va trebui s ane spuneti daca tatal doreste sa exercite autoritatea parinteasca, daca e capabil sa ia decizi in favoarea copilului si apoi sa va putem sfatui. Ceea ce descrieti in ultimele mesaje este o cu totul alta situatie de fapt decat cea initiala.