avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autovehicul confiscat in vama
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

autovehicul confiscat in vama

Buna ziua!
Cateva zile in urma mi-a fost confiscat autovehiculul in vama Rep Moldova -Romania (de autoritatile romane), pe motiv ca ar fi declarat furat in Spania.
Detin acest autovehicul de 8 ani, el fiind inregistrat in Rep Moldova.
M-au informat ca se afla in cautare de pe 21.07.2011.
Am solicitat la mine in tara adeverinta privind posesia autovehicului - in ea este mentionat ca in baza adeverintei vamale din 15.07.2011, cand a fost vamuit, s-a inregistrat pe numele meu pe 28.07.2011. Orice alte acte nu mai exista in arhiva, ele fiind pastrate doar 5 ani.
La fel am cumparat raport autodna online, in care fiind verificat in 12 baze de date a automobilelor furate, inclusiv Romania si Europa - nu apare ca furat.
Mentionez ca locuiesc in Rep Moldova si detin cetatenie dubla - moldoveneasca si romana, nu stiu daca este relevant.
Va rog daca ma puteti ajuta cu sfaturi cum sa procedez sa imi recuperez automobilul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gdia , utilizator 10:53, 20 Ianuarie 2019
Solutionarea implica procedura complexa ,de durata
Este necesar ca dv sa promovati contestatie impotriva masurii de confiscare,sa faceti dovada achizitiei legale
Pana nu se clarifica aspectele referitoare la persoana care a declarat furtul vehiculul,nu se poate solutiona
Sunt multe situatii in care la un interval dupa instrainare,,vanzatorii cu interesul recuperarii asigurarii auto,formuleaza cerere pentru recuperare valoare asigurarea auto-declarand furtul acestuia
Multumesc!
Contract de V-C a fost prezentat atunci la inregistrare, cu fisa tehnica originala, am solicitat copie, dar au zis ca in arhiva se pastreaza 5 ani documentele, deci nu mai exista. Mi-au eliberat doar adeverinta de posesie in care este mentionata data de vamuire, data de inregistrare pe numele meu si mentiunea privind lipsa restrictiilor pentru instrainare. Deci, organul responsabil de inregistrare nici acum nu are informatie despre acel presupus furt.
Ne-au spus la fel ca cel mai probabil e vorba de acea escrocherie cu asigurare, dar cum sa demonstrez ca eu nu am stiut acest lucru. Automobilul deja era in Moldova de o perioada, inainte sa il cumpar. Avem cheia originala a masinii, un singur exemplar, de la bun inceput.

ynocentta a scris:

Solutionarea implica procedura complexa ,de durata
Este necesar ca dv sa promovati contestatie impotriva masurii de confiscare,sa faceti dovada achizitiei legale
Pana nu se clarifica aspectele referitoare la persoana care a declarat furtul vehiculul,nu se poate solutiona
Sunt multe situatii in care la un interval dupa instrainare,,vanzatorii cu interesul recuperarii asigurarii auto,formuleaza cerere pentru recuperare valoare asigurarea auto-declarand furtul acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehiculul confiscat la vama giurgiulesti in anul 2021. cu ... anghelvio75 anghelvio75 Autovehiculul confiscat la vama Giurgiulesti in anul 2021. Cu actele eliberate de autoritățile Republicii Moldova în care se face precizarea confiscării ... (vezi toată discuția)
Masina furata oana-26 oana-26 In urma cu 2 luni am cumparat o masina adusa din Ungaria si inmatriculata in Romania. Am inmatriculat o si pe numele meu, iar dupa o luna am fost contactat de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto declarat furat p_mihai_ro p_mihai_ro Buna ziua, In 2011 am achizitionat din Germania un autovehicul uzat, provenit din Grecia. Autovehiculul era inmatriculat temporar in Germania. L-am ... (vezi toată discuția)