Buna ziua, aseara am stationat cu masina pe un spatiu viran al politiei sector3 si am fost legitimati de doi politisti, le am spus ca am stat de vorba in masina , iar ei fara sa intocmeasca nici un proces verbal, ne au spus ca vom primi acasa o invitatie sa spunem de ce eram acolo. Va rog sa mi spuneti daca e posibil sa fie asa, pt ca ei ne au spus seara buna dupa ce ne au legitimat, apoi la cateva minute au oprit din nou langa noi si ne au spus ca vom fi invitati pt explicatii.
Desigur. Este dreptul lor sa va invite pentru explicatii.
De asemenea, este dreptul vostru sa nu dati ABSOLUT nicio declaratie.
De fapt, nici nu va prezentati la politie, ci vorbiti cu avocatul sa ia legatura cu politia.
Sub nicio forma nu comunicati cu politia.
Niciodata! Sub nicio forma!
Iar daca vreun avocat va spune vreodata sa dati declaratie la politie ca este in interesul vostru, sa concediati imediat acel avocat si sa va luati alt avocat.
Desigur, tot nu dati nicio declaratie. De fapt nici nu deschideti gura.
Asta este un sfat pentru tot restul vietii, nu doar acum.
Eu sunt un mare prieten al Politiei si sustin activitatea lor din toata inima, nu asta e problema.
Ca jurist, nu as permite niciodata unui eventual client sa discute cu politia vreodata sau cu procurorul, etc.
99% din procesele procurorilor sunt castigate pentru ca pe suspecti/inculpati ii mananca limba si uneori spun niste prostii asa de mari incat intra nevinovati la puscarie.
Toate pot fi evitate prin respectarea vechiului proverb: "tacerea e de aur".
Raspunsul la orice intrebare este : "Nu comentez"
"Cum te cheama" - Nu comentez!
Nu glumesc!
Vin acasa la tine, te interogheaza, fac cercetari.
Daca esti suspecta, te pot aresta (ei ii spun retinere sau conducere la sectie)
Poti fi hartuita. Te dau in urmarire, etc.
Cine stie ce suspiciuni au; prostitutie, trafic de droguri, parcare neregulamentara, contrabanda, incalcarea proprietatii.
Fara avocat esti intotdeauna vulnerabila.
Dosar penal
ContSters126274
In cursul procesului penal (politie) pot sa nu dau nicio declaratie, prefer numai la procuror, cat de rau ma v-a afecta acest lucru?
Trebuie formulata o ... (vezi toată discuția)