avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COPIL REL. EXTRACONJUGALA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COPIL REL. EXTRACONJUGALA

Buna ziua
Sora mea a fost maritata cu un barbat si a avut 5 copii, dupa care a avut o relatie extraconjugala timp de 10 ani. Din relatia extraconjugala s-a nascut o fata, in certificatul de nastere e trecut sotul , sora mea nu a divortat. Recent sora mea a murit si tatal cu fratii si surorile mai mici vor sa ia fata la ei, intrebarea e... se pot confruta cu prb daca o iau la ei? pot sa o ia legal ? sotul vrea fata indiferent ca nu e a lui (in acte e al lui,dar biologic e al lui barbatul al doilea) si cum sa procedeze sa o ia? ( mentionez ca al doilea barbat in 10 ani nu a recunoscuto legal)
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Laurentia409, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentia409 , utilizator 10:14, 21 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Daca in acte e a dansului... nu e nici o problema, o poate lua acasa fara grija.
Daca tatal natural vrea sa recunoasca fata, sau fata vrea sa fie recunoscuta de dumnealui, trebuie deschis proces in instanta...Pana atunci, o poate creste fara probleme
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal pentru mama purtatoare, dar intr-un mod mai special m_dana79 m_dana79 Buna ziua, Doresc sa va inaintez un caz, pentru care as dori o solutionare legala: Suntem un cuplu, ne chinuim de 7 ani sa devenim parinti dar nu am reusit, ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)
Refuz recunoastere paternitate Tanya86 Tanya86 Buna seara, Mama copilului de 2 ani si 8 luni, doreste sa stie daca exista cale legala prin care isi poate obliga tatal sa recunoasca paternitatea sau sa faca ... (vezi toată discuția)