avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarbatori legale

ca asistent personal in contractul meu de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 h zi 40 h saptamana.avand in vedere ca eu lucrez si in zilele care sunt sarbatori legale si nu am cum sa beneficiez de zile libere platite conform legii ar trebuii sa-mi fie platite ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 28 Ianuarie 2019
Nu se pot plati in sectorul bugetar, intrucat exista prevedere legala - OUG 114/2018 - care mentioneaza ca se compenseaza numai cu timp liber corespunzator ...
in legea 153/2017 se stipuleaza ca orele lucrate in zilele de sarbatori legale se acorda zile libere platite si unde nu se poate acorda zile libere platite se platesc cu un spor de 100%.in cazul meu nu are cine sa-mi acorde libere.eu ce pot sa inteleg acum?ca oug anuleaza legea 153/2017?
OUG deroga de la Legea 153/2017 si are prioritate ... Specialia generalibus derogant este un principiu juridic care implică faptul că norma specială e cea care derogă de la norma generală.
nu e raspunsul pe care il asteptam.va multumesc.
Fie ca ne plac sau nu raspunsurile primite,acesta este adevarul : in sectorul bugetar.,prin OUG 114/2018, art.35 alin.1 , s-a decis : Prin derogare de la prevederile art. 21 alin (2)-(6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2019-2021, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

OUG nu poate "anula" o Lege ... o poate modifica, poate deroga de la prevederile ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea orelor suplimentare conf oug nr.117/2021 Cristinabv Cristinabv Intervalul de timp de compensare a orelor suplimentare pentru bugetari este modificata de aparitia OUG nr.117/04.10.2021 tinand seama de faptul ca Legea ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Ore de s+d+ sl in ture pentru asigurarea continuitatii programului czvansvsa czvansvsa \"munca prestata de personalul din cadrul administratiei publice sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor,in vederea asigurarii continuitatii ... (vezi toată discuția)