avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de donație

Buna seara !
In timpul căsătoriei soțul meu a primit casa in care stăm donație de la unchiul lui, casa avea doar fundație când am început să o ridicam, dar la momentul când s-au făcut actele casa era deja gata.
În contractul de donație eu nu sunt trecuta nicăieri, se specifică că e bun propriu, al lui (al sotului meu).
Dacă acum am divorta am dreptul la casă? Si inca o problemă nou avem 2 copii, iar soțul mai are un copil din alta relație, are dreptul la casă si celălalt copil in cazul unui divorț?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:48, 23 Ianuarie 2019
Drepturile copiilor nu exista decat după decesul sotului.
In caz de divorț, dvs nu aveti nici un drept. După cum a fost specificat in contractul de donație, imobilul este bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie in timpul casatoriei sonia_01 sonia_01 Buna ziua, Casa in care locuim are urmatoarea poveste: in urma mortii bunicului sotului meu, s-a deschis succesiunea si s-a impartit casa si pamantul ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu rezervarea dreptului de uzufruct viager aureliatoma aureliatoma Buna dimineata, sora mea este casatorita,are doi copii si sotul ei are un contract de donatie de la mama lui cu rezervarea dreptulu de uzufruct viager,mai are ... (vezi toată discuția)
Mostenire cercetasa cercetasa sotul meu are un apartament cu 3 camere cumparat de parintii lui pe numele lui. de cand era necasatorit. eu sunt maritata cu el de 15 ani avem un copil de ... (vezi toată discuția)