avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... primaria ne conditioneaza sa dam o declaratie la notar ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

primaria ne conditioneaza sa dam o declaratie la notar prin care spunem ca nu vom cere nicio pretentie materiala

Buna seara!Mă puteți sprijinii, oferindu-mi un raspuns vizavi de urmatoarea problema: Impreuna cu 4 vecini vom trage gaz metan la casele pe care le-am construit.Valoarea investitei e undeva la 30000 ron. Precizez ca lucrarile vor fi efectuate de o firma autorizata. Ideea este ca primaria ne conditioneaza sa dam o declaratie la notar prin care spunem ca nu vom cere nicio pretentie materiala sau financiara viitoarelor persoane care ar dori sa se branseze la reteaua in care investim, daca dorim sa ne dea voie sa treaca pe drumul public al comunei. Dupa ce dam aceasta declaratie primim aprobare in Consiliul Local.
O hotarare de Consiliul Local e mai presus de lege? Este legal acest lucru,deoarece eu as invoca art Art. 151 din Legea 123/2012,Finanţarea lucrărilor pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării 1) Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza accesul la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările dacă realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării este economic justificată şi confirmată în acest sens de către ANRE. 2) În cazul în care realizarea obiectivelor/conductelor, altele decât cele prevăzute la alin. 1), nu este economic justificată pentru operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem, solicitantul poate participa în cotăparte la finanţarea obiectivelor/conductelor. 3) Activele care rezultă în condiţiile alin. 2) se preiau în folosinţă de către operatorul de distribuţie sau de către operatorul de transport şi de sistem, pe baza unui contract în care se stipulează în mod explicit condiţiile financiare,în baza procedurii aprobate de ANRE. 4) Solicitantul are dreptul să recupereze contravaloarea sumei investite conform alin. 2), din momentul punerii în funcţiune a obiectivului/conductei, de la următorii utilizatori racordaţi la obiectivele/sistemele realizate în conformitate cu prevederile alin. 2) modalitatea de recuperare a cotei-părţi din investiţie se face în conformitate cu reglementările ANRE."

Alte discuții în legătură

Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)
Buna seara, daca poate cinvea sa ma ajute lillyian20 lillyian20 Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu urmatoarea problema: 1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de ... (vezi toată discuția)
Branșament gaze curte FPG FPG Bună ziua! Țeava de gaze este pe stradă, la 500-600 metri distanță de casa noastră. Pentru a veni cu țeava până la poartă (deci nu include și ... (vezi toată discuția)