avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebare activitati independente ca persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebare activitati independente ca persoana fizica

Buna ziua,

Am citit recent despre activitati independente ca persoana fizica, cu scopul de a depunde declaratia unica si de a achita impozit pentru venituri, si sunt curios daca m-as incadra daca fac freelance de acasa, cu program flexibil, veniturile venind de la o alta persoana din afara tarii, in domeniul IT, pe internet. Am inteles ca ar fi vorba de aplicabilitatea a minim 4 puncte dintr-o lista (pentru activitati independente pe PF) si s-ar aplica, doar ca nu inteleg exact demersurile.

Trimit la ANAF declaratia unica? Care sunt taxele pentru venituri de genul asta? Se aplica genul asta de activitate independenta si la mine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:15, 25 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va autorizati ca pfa la registrul comertului si apoi depuneti declaratia unica la finante in maxim 30 de zile de la infiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trece de la salariat la venituri independente patrickstanciu patrickstanciu Buna ziua! Deoarece nu sunt familiarizat cu legislația din domeniu, iar informațiile găsite pana acum nu imi sunt foarte clare, doresc sa lămuresc aceasta ... (vezi toată discuția)
Închiriere sediu pfa Andrei Grigoras Andrei Grigoras Funcționez ca PFA și am sediu social, înregistrat la ORC, fără activitate la sediu, în apartamentul pe care îl dețin. Între mine PF și PFA am ... (vezi toată discuția)
Cod iban trezorerie Ionatan Roman Ionatan Roman Am rezolvat. Buna ziua. Sunt la inceput si mi-am deschis un PFA. Apartin de ANAF Jibou. Am gasit aceasta lista de coduri IBAN apartinand Trezoreriei ... (vezi toată discuția)