avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestare servicii fara firma-angajare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestare servicii fara firma-angajare

Ce risc in urmatoarea situatie: prestez servicii de tatuaj intr-o locatie dobândita prin comodat, acces public scazut. Fara firma sau angajare.
99% circuit inchis , doar cunostinte. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: COVASA , utilizator 12:10, 26 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Efectuarea de activitati economice (servicii) fara a indeplini conditiile stabilite prin lege va duce la confiscarea bunurile sau veniturile dobandite si a aplicarea de sanctiunide catre organele de control financiar de la ANAF si politia romana.
Pentru infiintarea legala si desfasurarea activitatii unui studio de tatuare si piercing apelati la o forma de organizare prevazuta de O.U.G. 44/2008 adica persoana fizica autorizata (PFA). Si va va trebui si casa de marcat.
Saloanele de tatuaje, dermopigmentare si piercing functioneaza ca pfa cu cod caen 9609..
Operatorii acestor saloane trebuie sa fie calificati si certificati cu urmatoarele coduri de meserie: tatuator; montator bijuterie pe corp; dermopigmentist
Legea care va ajuta:. OMS 1136 / 2007 Privind Saloanele si Operatori de Tatuaje Artistice / Cosmetice si Body Piercing din Romania; OMS 930 / 2014 modifica si completeaza OMS 1136 / 2007 Privind Saloanele si Operatori de Tatuaje Artistice / Cosmetice si Body Piercing; OMS 961 / 2016 Privind Curatirea, Dezinfectia si Sterilizarea si OMS 1226 / 2012 Privind Deseurile Medicale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspunsul bine documentat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Tatuarea: moda, protest sau automutilare? Radu Gabrian Radu Gabrian In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori ... (vezi toată discuția)
Cum pot angaja legal un tatuator cu experiența dar fără atestat? Frumusika87 Frumusika87 Va rog frumos dacă ma puteți ajuta sa îmi răspundeți.Am deschis un salon de tatuaje și am angajat deja un băiat cu atestat angajat și as dori și eu sa ... (vezi toată discuția)