avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie/divorț înregistrare în România.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie/divorț înregistrare în România.

Buna , numele meu este Zenaida am fost căsătorită în Albania cu un cetățean albanez si divorțata de curând tot acolo. In urma căsătoriei sotul a luat numele meu de familie iar dupa divort a revenit la numele său. Intrebarea care o am este ma pot căsători din nou de ex in Anglia chiar daca nu am inregistrat prima căsătorie și divorțul in Romania? Sau sunt obligată să înregistrez si dupa sa ma pot căsătorii din nou. Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Zenaida1234 , utilizator 11:10, 28 Ianuarie 2019
Buna seara,
Este necesar sa transcrieti casatoria si apoi divortul de cetateanul albanez la Primaria unde este inregistrata nasterea dvs .
Buna seara , multumesc frumos pentru raspuns . Dacă nu înregistrez si ma căsătoresc din nou ce s-ar putea întâmpla?

Angelica Julieta Isofache a scris:

Buna seara,
Este necesar sa transcrieti casatoria si apoi divortul de cetateanul albanez la Primaria unde este inregistrata nasterea dvs .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic. Faceti asa, mai rau va incurcati cu declararea unei casatorii care nu mai exista.


Zenaida1234 a scris:

Buna seara , multumesc frumos pentru raspuns . Dacă nu înregistrez si ma căsătoresc din nou ce s-ar putea întâmpla?


Tot nu inteleg , daca nu se intampla nimic legal ma refer sa nu ajung la închisoare , de ce ar fi necesar sa înregistrez căsnicia si divorțul adica noi nu mai suntem impreuna iar chestia asta nu ma ajuta pentru viitor , adică nu am de ce sa beneficiez . Mentionez ca nu avem copii sau alte bunuri de împărțit. Ar fi o cheltuială mai mare pentru mine sa merg in Romania si sa înregistrez casnicia/divorțul . Deoarece locuiesc si lucrez in afara Romaniei. Ideea e daca nu declar si ma casatoresc din nou într-o altă țară nu romania alta decât Albania s-ar intampla ceva ? As ajunge la închisoare ? As avea repercusiuni legale pe viitor? Multumesc frumos!!!
Pentru a va putea recasatorii aveti nevoie de o adeverinta din tara din care sa rezulte ca nu sunteti casatorita . Pentru a vi se elibera aceasta adeverinta de la Primaria unde sunteti nascuta este necesar sa transcrieti casatoria si divortul de albanez. Puteti sa trimiteti procura pentru a face aceste demersuri .Mergeti , eventual si intrebati ce acte va trebuiesc pentru a va casatorii in tara unde va aflati si atunci va lamuriti .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Angelica Julieta Isofache, Avocat

Alte discuții în legătură

Netranscrierea casatoriei in alt stat cristiina cristiina buna ziua m-am casatorit in italia cu un cetatean italian am facut si divortul dar nu am transcris nimic in romania.acum vreau sa ma recasatoresc in tara cu un ... (vezi toată discuția)
Casatorie nedeclarata Cristina cosmina Cristina cosmina Buna seara acum 5 ani m am casatorit in Grecia cu un cetatean grec,in urma casatoriei a rezultat in baietel de mai bine de 3 ani ne am despartit si suntem Inca ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort cu un cetatean strain swarowski swarowski Buna ziua! Scriu aici in speranta ca voi gasi un raspuns din partea unor profesionisti.Povestioara este ca m-am casatorit legal pe teritoriul Egiptean cu un ... (vezi toată discuția)