Unul din 3 frați are testament de la mama pentru toată masa succesorală, iar ceilalți doi sunt de acord cu asta dar nu vor să se prezinte la notar. Cum se procedează într-o astfel de situație?
Exista 3 frați. 2 nu vor sa moștenească nimic de la mama lor in favoarea sorei lor care are testament pentru casa de la mama. Cum se procedează în această situatie? Sora merge cu testamentul la notar si spune ca frații lor nu au pretenții? Se poate rezolva situația la notar?
Testamentul este tot la notar facut.
Declarațiile de renunțare la moștenire sunt la fel pentru toți notarii.
90% au acelasi continut si efecte.
Dar nu asta e problema. Ci faptul că nu vor.
Ma intereseaza pentru o situatie similara: el moare, face legat universal pentru sotie, mai are doua fete dintr-o casatorie anterioara, una e prin Canada, alta prin Franta, nici nu vor sa auda sa vina sau sa faca ceva in sens de prezentat la notariat. Intrebarile mele, ca am vazut tangential atins subiectul:
1. Notarul le poate cita si prin publicitate?
2. Daca se ajunge la instanta, ce obiect poate avea o astfel de cauza si cu parati cine in situatia in care doamna in cauza e reclamanta? Pentru ca mie nu mi se pare un litigiu care sa fie transat de instanta. Domiciliile sunt necunoscute si in afara tarii pentru cele doua fete. Chiar nu exista nicio varianta decat proceduri care sa dureze niste ani cand lucrurile sunt atat de simple? Asta a fost vointa defuntului ca de aia a lasat legat universal, mostenirea testamentara inlatura mostenitorii legali, mostenitorarele legale nici nu au timp, nici chef sa vina in Romania special sa faca... act de renuntare, contactate pe Facebook si-au blocat conturile fata de noi, deci nici pomeneala sa vrea sa vina sa revendice ceva (de vreo trei ani e situatia). Chiar nu se poate face nimic altceva si in instanta ce sa faci? Sa ai drept capat de cerere care si obiect al cauzei? Nu sunt deloc lamurita ce e de facut in atare situatie.
Mai mentionez ca este si avocat si... habar n-are ce trebuie facut altceva decat sa o plimbe pe femeia aia pe la diversi notari care zic ca trebuie instanta. Instanta, instanta, bun, dar sa cerem in instanta ce? Si sa dam in judecata pe cine? Daca nu vor sa vina, nici nu le poate nimeni obliga sa se prezinte personal.