avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despăgubiri accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despăgubiri accident rutier

Buna ziua, mama mea (pasager) a fost implicată în accident rutier ,comis de șoferul in a cărui masina se află.
A fost dusă la urgente, facut tc ,raze si analiza.
Nu stiu de ce in loc sa fie internată, a fost trimisă acasa si nici macar nu au tinut-o 24 ore sub supraveghere. Mama având traumatism cranio, cervical .. din pacate ,fiind casnică,nu are asigurare medicală iar ea nu se simte bine. Medicul de familie recomanda rmn la coloana cervical,dar nu ne permitem.
Vinovatul nu se simte sa ajute cu nimic. Ce ar trebui să facem ? Cum putem obține ajutor sau despăgubiri medicale?
Nu vrem alt ceva decât să ne asigurăm că mama este bine si sănătoasă.
Cel mai recent răspuns: Me and my dogs , utilizator 09:27, 1 Februarie 2019
Mergeti la medicina legala sa obtineti un certificat medico-legal. In functie de cate zile de ingrijiri medicale se obtin, fapta poate fi infractiune sau nu. Apoi va puteti constitui parte civila in procesul penal cu toate cheltuielile pe care le-ati facut sau urmeaza sa le faceti. In cazul in care nu este infractiune, va puteti adresa instantei civile.
Am mers ieri, mama ei mele i sa dat drumul din spital in noaptea accidentului chiar dacă a avut traumastism cranio cerebral lombal.iar in upu nu i sa administrat nici macar o injecție, doar perfuzii si primul ajutor primit pe ambulanță A doua zi părea cat de cat ok, probabil ca a fost setată bn ,însă seara a facut un atac de panică și au început durerile. Dacă a doua zi tatăl șoferului a venit,ia promis mamei ca va suporta cheltuielile medicale. A 3zi dupa accident,ne pregăteam să mergem la iml,însă mamei i sa facut doar rău,părea că ași pierde cunoștință,iar atac de panică, dureri mari de cap si coloana,amețeală si palpitati mari la inima,tensiune 200/150 .. A sosit ambulanță a fost preluată,trecută prin spital valeni de munte si trimisă către upu ploiesti. Acolo a fost certat de către o dna doct si un asistent, " ca de ce sa mai dus ,ca nu are nimic", în fine ,aceleași proceduri banale,din nou fără nici un tratament,decât cel pe ambulanță.. cu mari insistențe i sa repetat CT. Ei zic ca nu are(Sa dea domnu sa nu aiba) . Eu am cerut copii dupa toate fișele medicale ale mamei, apoi un asistent a intrebat-o pe mama dacă avem deja copii dupa fișa din noaptea accidentului, mama ia spus că nu o mai găsim,apoi el a șters pe fișa rezultatul razelor si al geografiei,deci aici nu stim ce rezultat i sa dat.
Am mers la registratura, am fost certat de către acele doamne ca ce imi trebuie fișele, într-un final mi sa dat o coală albă și de pix a zis sa ma descurc. Am întrebat cum o scriu, mi sa raspund sec sa ma descurc singura. Asa am si facut. Am scris tot ce am crezut not ca avem nevoie, adică fise,examinării,acordul sau dezacordul mamei .
După 6-7 ore de stat în upu ne spune că mama de fapt nu are voie sa stea fără guler cervical,saltea speciala si imobilizată la pat minim5 zile. Nu inteleg ce de nu i sa spus inca din seara avcidentului.
Același raps, ca mama nu are nimic. De data asta mi sau dau cateva copii de fise,însă pe cea din noaptea accidentului, ora la care i sa predat fișa este cu totul alta decât cea adevarata,si trecută la refuz. Mama nu a refuzat nimic,ba mai mult ai implora sa o tina macar 24 ore sub supraveghere, asa cum in astfel ce cazuri ar fi normal.
Revin la noaptea accidentului,: șoferul a fost doar ușor lovit la gura alt ceva nimic,însă el sa cerut pe secția psihiatrie, si imd dupa i sa refuzat mamei ca sa mai stea în spital. Si nici macar Cioburile din frunte si cap nu i lea scos,ci iau spus sa se spele pe cap..
Ieri am mers la iml ,din pacate toata lumea spunea spune că doctor examinatoare nu e foarte ok . Adevarul este ca nici macar nu sa uitat la mama cum trebuia,doar intrebari. Nu a căutat să vadă dacă mai sunt cioburi,eu am instigat incercam sa ai arat Cioburile.. in fine,asteptam raspunsul, de acolo am plecat la o clinica pv ,unde am facut si un rmn cranio-cerebrale, asteptam rasp. După care am mers la poliția rutieră, pt ca mi-au spus sa duc actele mamei
Intrebarea mea ar fi,care sunt demersurile de facut si procedurile legale? Nu vrem bani ,însă mama nu este asigurata si el refuza ne ajute,ba mai mult ma sunat si a spus că dacă mama face plângere pt vătămare din culpă, citez " va fac de comanda, pentru ca am pile,relați,am orientări procurori,pile mari in politie. Nu averi ce sa imi faceti,si oricum baiatu meu a înnebunit. Maicata a fost de vina ca nu a avut centura si ca statea cu gura pe el sa mearga mai incet, ce o interesa pe ea cum merge ca el era soferul. Nu aveti ce sa ai faceti lui fimiu" .. amenințările venind din partea tatălui soferului
Cineva sa sfătuiește sa mergem mai departe ,sa depunem plângere pt vătămare. Si eventual sa mergem si pe [EDITAT].
Va rog sa ma sfătuiți cum este mai bine.
Noi luam in calcul si faptul ,ca este posibil ca el să aibă relații sus puse,si nu ne bazăm prea mult pe acel iml.
Este si posibil, si ma rog la dzeu ca mâna sa nu aiba chiar nimic. Însă trauma trăită si sperietura ei ,ai este teama sa mai se suie in masina. Medicul dupa ambulanță a sedato din cauza aceasta.
Va multumesc din suflet
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Am uitat sa spun ca șoferul oricum are dosar pt vătămare din culpa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire victima accident rutier Criscris10 Criscris10 buna seara, Ma puteti, va rog, ajuta si pe mine cu cateva informatii? in luna decembrie anul trecut, am fost victima unui accident rutier. Pentru ca ma ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier aec.1968 aec.1968 In data de 03.07.2009 am fost implicata intr-un accident rutier. Am plecat de la semafor, a treia masina, si de pe contrasens, cineva a vrut sa vireze stanga, ... (vezi toată discuția)