avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in faliment- recuperare salarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in faliment- recuperare salarii

Buna seara,
Am lucrat la o firma care este in faliment. Nu am primit salariile 3 luni. Sunt inscris la masa credala. Va rog sa-mi spuneti :
1. Pot solicita in nume propriu la AJOFM primirea salariilor din Fondul de Garantare al Creantelor Salariale? Se pot da daca firma este in faliment?
2.Lichidatorul nu vrea sa-mi dea hotararea judecatoreasca de intrare in insolventa, ma trimite sa o solicit la tribunal - unde trebuie sa ma adresez la tribunal? trebuie sa fac vreo cerere?.
3. De asemenea nu vrea sa inregistreze notificarea precum ca vreau sa solicit salariile din Fondul de Garantare. S-a mutat cu sediul si nu am decat nr. de telefon al acestuia si nu vrea sa-mi spuna unde s-a mutat. 4.Se poate sa fi facut lichidatorul aceste demersuri si sa fi incasat banii?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 13:35, 8 Februarie 2019
1. Puteti cere si dumneavoastra la Fondul de Garantare plata.
2. Hotararea o puteti lua de la arhiva tribunalului. Sediul il puteti gasi pe internet pe portalul instantelor de judecata.
3. Puteti merge la Fondul de Garantare si intreba daca s-a depus vreo cerere.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc frumos!

Trebuie neaparat sa notific lichidatorul ca voi depune cererea pentru a lua banii de la Fondul de Garantare (nu am decat nr de telefon mobil al sau la care nu raspunde; si-a mutat sediul unde activa si nici adresa de e-mail nu am).

Chiar daca firma este in faliment pot solicita acesti bani (cand am reusit sa vorbesc cu lichidatorul acesta mi-a spus ca numai daca mai era firma in insolventa puteam solicita aceasta)

Trebuie sa solicit hotararea de intrare in faliment la Tribunal sau ambele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datele de de contact ale lichidatorului le gasiti pe site-ul UNPIR, in tabloul practicienilor in insolventa.

Aveti nevoie de hotararea de intrare in faliment.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Mi s-a spus de catre lichidator ca putem solicita acesti bani (din Fondul de Garantare) de la AJOFM numai in perioada cat a fost in insolventa. Acum firma este in faliment. Mai pot solicita acesti bani de la AJOFM din Fondul de Garantare al Creantelor Salariale?
Puteti cere pana la inchiderea procedurii falimentului.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligațiile lichidatorului judiciar față de salariații unei firme care a depus cerere pentru intrarea în faliment prin procedura simplificată? cyan cyan In cazul falimentului angajatorului salariatii trebuie sa depuna cerere pentru inscrierea la masa credala sau sunt inscrisi din oficiu de catre lichidatorul ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare a salariilor stephen123 stephen123 Buna ziua, Este vorba despre cazul unei societati comerciale care este in procedura de insolventa, si care nu a reusit indeplinirea tuturor obligatiilor de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)