avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala !

Buna ziua !
Tata-l meu are diabet zaharat gr.II iar la comise s-a constatat ca are o invaliditate de 58% - pt gradul III.
E nascut la 21.04.1953 si a lucrat 7 ani in grupa II-a iar 32 ani normal.
Poate iesi la pensie anticipat sau pe caz de boala , cum este mai avantajos pentru el ?
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 09:49, 18 Noiembrie 2009
Avand in vedere varsta tatalui dumneavoastra, nu exista posibilitatea unei pensionari pentru limita de varsta, anticipata partial sau anticipata chiar daca are o perioada lucrata in grupa a II-a de munca. Momentan singura varianta este pensionarea medicala cu grad de invaliditate III, ceea ce va insemna ca va beneficia de pensie si va avea in acelasi timp posibilitatea sa lucreze 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata simon.liliana simon.liliana Sunt nascuta in anul 1957, am o perioada de cotizare de 32 de ani din care: - 9 ani si 6 luni lucrati la grupa I ; - 5 ani lucrati la grupa a II-a de ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare? mary_roby20 mary_roby20 va rog sa imi spuneti in legatura cu pensionare .am pe matusa mea care a lucreat ca sticlar(- gravor) in grupa 1 din data de 1.04.1980 pana pe22.10.1998.dansa ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensia de drept? clava clava Sunt nascuta pe 23-10-1955. Din 1.10.2005 sunt pensionara pe caz de boala, gradul II. Pana la acea data, am 32 ani vechime in munca, din care 18 ani si 6 ... (vezi toată discuția)