avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Este obligatoriu ca un ONG sa aiba cont bancar deschis ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Este obligatoriu ca un ONG sa aiba cont bancar deschis ? Sau merge si fara ?

Un ONG , care nu este de interes public , ca sa fie eventual subventionat de stat , nu are nici incasari in cont si nici nu face plati . Astfel, se plateste la banca un comision de administrare inutil . De aceea , membrii ONG-ului vor sa inchida acest cont bancar, dar nu stiu daca este legal sau nu ...
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 07:00, 2 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu sa tineti deschis contul bancar al ong daca nu-l folositi. Numai ca daca ati desfasurat campanie de colectare 2% din formularele 230 la impozitul pe salariu si declaratia unica. trebuie sa aveti contul activ tot anul pentru a va putea transfera cei de la finante banii respectivi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumim pentru raspunsul profesionist ! Respect maxim !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio obligatie legala de a avea cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionare 2% pentru ong giuseppe07 giuseppe07 Pentru donatiile de 2% din impozitul pe salariu cei de la finate elibereaza extras de cont pentru a vizualiza de la cine au provenit donatiile ? (vezi toată discuția)
Administrare afacere online cu plata prin card bancar aawee aawee Buna ziua, Sunt student si de ceva timp ma documentez despre administrarea unei afaceri pe internet cat mai legal posibil. Proiectul meu este de a crea un ... (vezi toată discuția)
Renuntare cont bancar ong grunwald grunwald Buna ziua, Intrebari: Este obligatoriu ca un ONG sa aiba cont bancar? Se poate renunta la el? Multumesc! (vezi toată discuția)