avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata determinata

1.Poate fi intrerupt un contract de munca pe durata determinata de 12 luni fara preaviz de min. 20 de zile lucratoare si in perioada cand salariatul de afla in concediu de odihna? 2.Contractul avea o clauza care se referea la faptul ca acesta poate inceta mai devreme daca cineva ocupa postul prin concurs, dar tot in acelasi contract se stipula ca se vor acorda 20 de zile de preaviz. Este exclusa clauza de preaviz de cea privind ocupare a postului prin concurs? 3. Cum se interpreteaza si se aplica Legea 359/ 27.12.2018 la medicii de 66 de ani, deja pensionati pe vechea lege si care lucreaza in sistemul public medical cu contracte de munca pe durata determinata ?:,,Articolul 391:
(1) Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puțin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare'' Sunt ei scosi definitiv la pensie inainte de implinirea varstei de 67 sau cad sub incidenta noii legi si contractul lor expira la 67 de ani?

Alte discuții în legătură

Medic sef sectie spital public dana manea dana manea Un medic sef de sectie numit in baza unui concurs sustinut la Ministerul Sanatatii in anul 1986 ,oate ocupa acesasta functie pana la pensie , tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut la fond de contestare a incetarii contractului de munca pe termen determinat Mircea Razvan Mircea Razvan Sunt medic specialist. Dupa varsta standard de pensionare 65 de ani, implinita acum aproape doi ani;, am fost solicitat de spital sa inchei doua contracte de ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)