avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Modificare legislatie nr locuinte cu Tva 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Modificare legislatie nr locuinte cu Tva 5%

Buna ziua,
Am si eu o speta, legat de care, va solicit ajutorul pe aceasta cale:
In 2017 am dat avansul la un apartament nou, iar contractul final urmeaza sa il semnez in martie pe numele meu , nefiind casatorit in acest moment, iar aceasta este prima locuinta pe care o achizitionez cu TVA 5%.
Partenera mea de viata are deja un apartament cumparat cu tva 5% si pana acum am evitat sa ne casatorim civil pentru a nu plati tva de 19% pentru locuinta la care am dat avans in 2017.
Deoarece in urmatoarele 2 saptamani asteptam un bebe, am dori sa facem cununia civila saptamana viitoare, mai ales ca am inteles ca s-a modificat legislatia privind nr de locuinte ce pot fi cumparate cu tva 5%.
Intrebarea mea este daca exista vreun risc, daca ne casatorim inainte sa cumpar noul apartament, sa fiu cautat de ANAF sa platesc diferenta de TVA.

Multumesc pentru ajutor,

Alte discuții în legătură

Tva locuințe: pot beneficia de cota de 5% dacă alegem separare de bunuri înainte de căsătorie? viitoarea soție a achiziționat deja un apartament cu tva 5% dumisoro dumisoro Buna ziua, Acum 1 an de zile am dat avansul pentru un apartament nou ce urmeaza a fi gata in decembrie.Promisiunea de vanzare-cumparare contine pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Caracterul locuibil al unui imobil gevilcu gevilcu Una din conditiile pentru a putea cumpara o locuinta cu TVA 5% este caracterul locuibil al imobilului: “Cota redusă TVA de 5% se aplică numai în cazul ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa vina anaf si sa ceara diferenta de tva? dpo26 dpo26 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie. Prietena mea a dat avansul pentru un apartament in valoare de 140.000 de euro pe care il va achizitiona pe numele ei ... (vezi toată discuția)