Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVENTIA CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVENTIA CIVILA

As dori sa angajez un instalator la o societate de turism cod caen 5510 pentru mici reparatii.Pot sa ma folosesc de Conventia civila fara sa-i fac contract de munca?
Vine 2-3 ore/zi. Zilier nu cred ca pot sa-l angajez pentru ca are meserie, executa munca calificata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 2 Februarie 2019
Nu aveti codul CAEN necesar pentru a angaja zilieri ....

Legea 52/2011
art.13
(1) Munca necalificată cu caracter ocazional se poate presta în următoarele domenii prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională, actualizată:
a) agricultură, vânătoare și servicii anexe - diviziunea 01;
b) silvicultură, cu excepția exploatări forestiere - diviziunea 02;
c) pescuit și acvacultură - diviziunea 03;
(2) Activitățile de manipulare mărfuri și activitățile de curățenie și întreținere se prestează numai în domeniile de activitate prevăzute la alin. (1).

Conventia civila se poate folosi numai daca este vorba despre activitati ocazionale , in cazul dvs 2/3 ore/zi nu indeplineste aceasta cerinta.
Multumesc,dar s-a introdus si codul CAEN pentru activitati ocazionale in turism alim. publica.
(debarasator) Conventia civila se poate folosi pentru o functie (ex.instalator)? sau acest om trebuie sa aiba o societate PFA,II, sa-l putem folosi?
Multumesc
Conventia civila se poate folosi numai pentru activitati ocazionale, daca persoana nu are o societate sau calitatea de titular PFA /I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire zilier aivilale aivilale Buna ziua, Pentru codul caen 3832 pot folosi zilieri sa prelucreze fier vechi prin debitare cu aparat de taiat? (vezi toată discuția)
Zilieri in pfa laurentiuhandmade laurentiuhandmade buna ziua .daca am o lucrare ca pfa cum pot avea zilieri daca nu am angajati?si ce trebuie sa fac?va multumesc. (vezi toată discuția)
Registru evidenta zilieri asociatie crescatori de bovine Halmen Halmen BUna ziua, Va contactez pentru a lamuri situatia unei asociatii cu scop cresterea bovinelor, care conform informatiilor angajatilor de la ITM Sibiu nu mai ... (vezi toată discuția)