avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVENTIA CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVENTIA CIVILA

As dori sa angajez un instalator la o societate de turism cod caen 5510 pentru mici reparatii.Pot sa ma folosesc de Conventia civila fara sa-i fac contract de munca?
Vine 2-3 ore/zi. Zilier nu cred ca pot sa-l angajez pentru ca are meserie, executa munca calificata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 22 Decembrie 2021
Nu aveti codul CAEN necesar pentru a angaja zilieri ....

Legea 52/2011
art.13
(1) Munca necalificată cu caracter ocazional se poate presta în următoarele domenii prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională, actualizată:
a) agricultură, vânătoare și servicii anexe - diviziunea 01;
b) silvicultură, cu excepția exploatări forestiere - diviziunea 02;
c) pescuit și acvacultură - diviziunea 03;
(2) Activitățile de manipulare mărfuri și activitățile de curățenie și întreținere se prestează numai în domeniile de activitate prevăzute la alin. (1).

Conventia civila se poate folosi numai daca este vorba despre activitati ocazionale , in cazul dvs 2/3 ore/zi nu indeplineste aceasta cerinta.
Multumesc,dar s-a introdus si codul CAEN pentru activitati ocazionale in turism alim. publica.
(debarasator) Conventia civila se poate folosi pentru o functie (ex.instalator)? sau acest om trebuie sa aiba o societate PFA,II, sa-l putem folosi?
Multumesc
Conventia civila se poate folosi numai pentru activitati ocazionale, daca persoana nu are o societate sau calitatea de titular PFA /I.I.
Buna ziua,

Se poate semna o conventie civila cu un barman care vine sa presteze servicii intr-o locatie, timp de 2 ore, odata pe saptamana ?

Daca da, aveti un model ?

Multumesc frumos.
In opinia mea, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa angajez o persoana doar pentru cateva zile. cum procedez? mamimamel mamimamel Buna ziua, Sunt administratorul unei societati comerciale si pentru desfasurarea activitatii as avea nevoie de o persoana pe care sa o angajez doar pentru ... (vezi toată discuția)
Forma legala de activitate sau de angajare pentru 4 zile Tavya Tavya Buna ziua As vrea sa stiu ce variante am pentru ca o persoana sa poata desfasura activitati de barman (preparare bauturi dar si incasari) timp de doar 4 ... (vezi toată discuția)
Folosire zilier aivilale aivilale Buna ziua, Pentru codul caen 3832 pot folosi zilieri sa prelucreze fier vechi prin debitare cu aparat de taiat? (vezi toată discuția)