Eu am casa pe numele socrului. Soțul meu mai are un frate. După decesul socrului, fratele soțului care actual sta în casa părintească cu soacra-mea, se poate ridica cu pretenții la casa mea??? Socrii ii pot face lui act pe casa părintească fără știrea soțului meu??
Buna seara
Daca a decedat socrul soacra nu poate sa instraineze bunul decat dupa dezbaterea succesiunii.
Daca socrul NU A DECEDAT si deci, traiesc amandoi, ei pot sa instraineze orice bun dupa bunul plac ORICUI fara a cere aprobare de la NIMENI.
Daca acea casa este construita de dumneavoastra si sotul dumneavoastra atunci mergeti cu socrii la notar si incheiati un act din care sa rezulte acest fapt.
Socrii trăiesc amundoi.. Casa este făcută de la zero de mine și soțul meu. Actele sunt pe numele socrului deoarece soțul înk are poprire pe salariu prin executor judecătoresc. Ma pot asigura legal în vrun fel sa nu risc ca după moartea socrului, după succesiune, fratele soțului sa nu se ridice cu pretenții la casa mea??? Momentan nu putem trece nmk pe numele nostru ca riscam sa ne ia banca. Multumim
Exista ceva, gen act de donație, etc,prin care socrii îmi trec casa construita de mine și soțul meu pe numele nostru și care sa nu poată fi atacat în instanta, de banca, respectiv executor judecătoresc pentru, achitarea mai rapida a datoriilor??? Mulțumesc.
Drept civil
vali valentina
Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a ... (vezi toată discuția)