avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa noastră e pe numele socrului. Putem avea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa noastră e pe numele socrului. Putem avea probleme cu fratele soțului când se va dezbate succesiunea?

Eu am casa pe numele socrului. Soțul meu mai are un frate. După decesul socrului, fratele soțului care actual sta în casa părintească cu soacra-mea, se poate ridica cu pretenții la casa mea??? Socrii ii pot face lui act pe casa părintească fără știrea soțului meu??
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlyB. , utilizator 15:33, 31 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Daca a decedat socrul soacra nu poate sa instraineze bunul decat dupa dezbaterea succesiunii.
Daca socrul NU A DECEDAT si deci, traiesc amandoi, ei pot sa instraineze orice bun dupa bunul plac ORICUI fara a cere aprobare de la NIMENI.
Daca acea casa este construita de dumneavoastra si sotul dumneavoastra atunci mergeti cu socrii la notar si incheiati un act din care sa rezulte acest fapt.
Socrii trăiesc amundoi.. Casa este făcută de la zero de mine și soțul meu. Actele sunt pe numele socrului deoarece soțul înk are poprire pe salariu prin executor judecătoresc. Ma pot asigura legal în vrun fel sa nu risc ca după moartea socrului, după succesiune, fratele soțului sa nu se ridice cu pretenții la casa mea??? Momentan nu putem trece nmk pe numele nostru ca riscam sa ne ia banca. Multumim
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si cu sunca-n pod si cu sufletu-n rai...
Singurul mod de a va asigura este sa obtineti legal acte de proprietate pe numele dvs.
Exista ceva, gen act de donație, etc,prin care socrii îmi trec casa construita de mine și soțul meu pe numele nostru și care sa nu poată fi atacat în instanta, de banca, respectiv executor judecătoresc pentru, achitarea mai rapida a datoriilor??? Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil vali valentina vali valentina Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare Ioana.B.90 Ioana.B.90 Intro curte sunt 3 case(casa batraneasca unde stau socrii,casa unui cumnat,si inca un inceput casa de casa al altui cumnat)eu cu sotul meu as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)