avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creșterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creșterea copilului

Buna seara! Am aflat cât de curând ca sunt însărcinată și aș vrea să știu dacă pot beneficia de idemnizatia pentru creșterea copilului. In perioada septembrie 2015 - iulie 2018 am absolvit scoala postliceala FEG și pe 20 septembrie 2018 m-am angajat la o firma. Data preconizarii nasterii ar fi 1-5 octombrie 2019. As putea beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca sunt probleme și nasc mai repede de 20 septembrie 2019? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 1 Februarie 2019
Din ce ati postat , reiese ca veti beneficia de indemnzatia pentru CCC.

.... pe 20 septembrie 2018 m-am angajat la o firma. Data preconizarii nasterii ar fi 1-5 octombrie 2019. ...

În situația în care nașterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) OUG 111/2010 se diminuează cu perioada cuprinsă între data nașterii copilului și data prezumată a nașterii, certificată de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? Suzana.iuliana Suzana.iuliana Buna seara.....sunt insarcinata in 23 de saptamani iar anul trecut am terminat scoala postliceala cu cursuri la zi....acum m-am inscris din nou la alta ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AlinaT.O. AlinaT.O. Buna ziua, Am 1 an si 8 luni, consecutiv, de munca si mi-am dat demisia pentru a putea frecventa cursurile de postliceala sanitara (sunt la taxa). Peste vreo ... (vezi toată discuția)