avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?

Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
Legislatia nu prevede varsta la care un cetatean trebuie luat in evidenta pentru plata cotelor de contributie la plata intretinerii lunare. Se specufica doar faptul ca o persoana ce locuieste in imobil cel putin 15 zile / luna este luata in calcul la plata intretinerii lunare.
mersi, am aflat si eu intre timp ca intr-adevar asa e. oricum mersi pt raspuns.
Am inteles ca legislatia prevede ca se percepe intretinerea acelei persoane care locuieste mai mult de 15 zile intr-un imobil. Poate asociatia de locatari sa reduca acest termen la 5 zile?
Stiu ca asociatia se poate autosesiza, dar nu in 5 zile. Apoi dc persoana (care e in plus) mai are un alt domiciliu unde plateste intretinerea poate sa aduca adeverinta de acolo si sa nu mai plateasca aici (in cazul de fata).
Si mai e ceva: 15 zile consecutive. Sper sa-ti fie de folos.
faptul ca o persoana mai locuieste si in alta parte si plateste cote de intretinere la acel domiciliu, nu absolva persoana de plata cotelor de intretinere. se platesc deci cote de intretinere indiferent de locul de domiciliu, daca se locuieste efectiv timp de 15 zile pe luna . cotele de intretinere se percep pentru plata serviciilor de salubritate, energie electrica consumata la partile comune, salarii angajati pentru curatenie, gaze naturale , intretinere ascensor , apa, rece si apa calda ,daca nu sunt contorizate la nivel apartament si indiferent daca a fost platita intretinerea pe luna respectiva la o alta adresa, trebuie achitata si la domiciliul unde a locuit alte 15 zile pentru ca sunt gestiuni diferite .

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Pt un bebelus de 2-3 luni se ia in calcul ca si persoana la chelt de intretinere expertu expertu Am rugamintea daca cineva imi poate spune pt copilasii cu varsta de pana la un an (cateva luni), daca se ia in calcul ca si persoana la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)