Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
atentie! daca persoana are 2 apartamente si nu sta la nici unul dintre ele 15 zile consecutiv spre exemplu, sta 2 zile la unu(in alt oras) si doua la celalalt, persoana detine formele legale de sedere in ambele parti(ci cu domiciliul stabil intr o parte si viza de flotant avizata de spclep in baza unui contract de inchiriere inregistrat la anaf in cealalta parte). intrebare, ude va fi trecut la intretinere?
Va plati cheltuielile de intretinere la ambele asociatii. La cererea sa va putea fi scos de la plata cheltuielilor ce se repartizeaza pe numar de persoane, de regula energia electrica, gazul daca nu este contorizat individual si salibritatea (colectarea gunoiului de catre o firma. Scoaterea de la aceste cheltuieli se face daca solicitati in scris acest lucru, pe motiv ca lipsiti peste 15 zile din bloc.
Celelalte cheltuieli se platesc indiferent ca apartamentul este locuit sau nu.
Dar pentru un coafor, cate persoane se trec la intretinere? e normal doar 3? atatea cat au trecut ca domiciliu in acest apartament,chiar daca ele nu locuiesc in coafor?
Pai cu coaforul, frizeria, etc. problema s-ar pune cam asa:
- situatia poate fi diferita - daca intrarea este comuna sau pravalia are intrare separata, adica nu prea ar mai avea importanta nr. de oameni care lucreaza sau nr. de clienti, daca intrarea este separata (cum se afla de obicei); probleme ar fi daca intrarea este comuna...
-as. prop. incheie o conventie de plata cu acel coafor si functie de ce am spus mai sus, de negociaza niste costuri (ma gandesc ca apa este contorizata) si nu trebuie sa va zgarciti in a mai contribui cu cativa lei/luna la fondul de reparatii...
Noi avem in zona noastra de activitate doua farmacii, o frizerie + coafor si un magazin de instalatii si drept sa va spun, nu avem probleme de niciun fel