avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent

Buna ziua.As dori sa ma întorc la servici din concediu de crestere copil cu 60 de zile inaintea împlinirii de 2 ani a copilului.vreau sa stiu daca exista vreo lege prin care sa oblige angajatorul sa ma primească mai devreme cu 60 de zile pt a putea beneficia de stimulent de inserție. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 1 Februarie 2019
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! un angajator are dreptul să te angajeze după concediu ... Nicoketa1986 Nicoketa1986 Bună ziua ! Un angajator are dreptul să te angajeze după concediu CC in altă funcție,ore mai puține și salariu mai mic față de ce a fost inaintea ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator dupa terminarea ccc auramanoila auramanoila buna seara, va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa ma primeasca la servici, dupa terminarea concediului de crestere copil.Multumesc (vezi toată discuția)
Revenire din ccm Matild52 Matild52 Vă rog să precizați, dacă societatea comercială este obligată să accepte reluarea activității după creșterea si îngrijirea copilului până la ... (vezi toată discuția)