avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorie veche de 13ani
Discuție deschisă în Executare silită

datorie veche de 13ani

Doresc sa intreb daca am avut o restanta in 2005 la o banca, aceasta a cedat datoria la Kruk, cei de la Kruk nu m-au cautat obsolut deloc pana in 2019, cand un asa zis reprezentant al lor a intrebat de mine la vechiul domiciliu, datoria respectiva nu este prescrisa ? Risc sa fiu executat silit ?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:18, 3 Februarie 2019
Datoria este prescrisa probabil dar dvs puteti invoca prescripția numai în cadrul unui proces , intr -o eventuală contestație la executare fie într-o altă acțiune formulată z de dvs .Sau mergeți și discutați u un av ce variante aveti sau așteptați să facă primul pas prin,depinde de valoarea debutului
Succes.
Multumesc. Avand in vedere abuzurile pe care le vedem zilnic in jurul nostru, sa zic ca eventual ei procedeaza la executare silita impotriva mea, care este procedura efectiva de contestare a executarii silite ? E bine sa vb cu un avocat pentru asta, sau pot sa fac o astfel de cerere eu mergand la judecatoria unde a fost procesul ?
Va multumesc.
Precizez ca in toti acesti 13-14ani in mod sigur si real, nu am primit nici un document, scrisoare de la Kruk., si nici nu am avut nici un fel de minim contac cu ei.
Probabil ca dreptul de recuperare a creantei s-a prescris. Prescriptia poate fi constata doar de instanta de judecata, fie prin actiune in constatare, fie prin contestatie la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se poate constata prescriptia Claudiu Ghinea Claudiu Ghinea Am si eu o problema cu krik am avut 3 credite la bcr in 2007 si in 2009 nu am mai platit creditele au fost cesionate la kruk nu cunosc exact data insa in 2011 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu kruk azumas azumas daca au trecut mai bine de opt ani de la ultima plata a unei datorii la banca, mai pot fi executat silit de catre kruk? nu s.a prescris datoria? (vezi toată discuția)