avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am atins un pieton pe carosabil dar a refuzat să chem ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am atins un pieton pe carosabil dar a refuzat să chem salvarea pentru că avea doar o zgârietură. Ulterior mi-a cerut 2000 de lei ca să nu meargă la poliție, cât timp are să declare accidentul? Eu am fost în termenul de 24 de ore

Bună ziua. Vineri 01.02.2019 în jurul orei 10:30, în timp ce ieșeam cu spatele din locul de parcare am atins ușor o femeie de 55-60 de ani care nu se afla pe trecere și nici pe trotuar. Era pe partea carosabila. Femeia a căzut, am oprit repede, am ajutat-o sa se ridice avea doar o zgârietura pe mana, mașina nici ea nu este avariata . Ea a refuzat sa chem salvarea dar și sa o duc la spital. Am lăsat-o sa se așeze pe bancheta sa își revină, a vrut sa plece acasă, iar eu m-am oferit sa o las acasă și i-am dat numărul meu de telefon. Dupa 2 ore jumătate m-a sunat sa vin la ea acasă. Acolo era cu 2 bărbați la 35-40 de ani, fuma liniștita și de plângea ca o dor coastele și genunchiul, ca și-a rupt geaca și mi-a cerut 2000 de lei, sa nu meargă la politie. Eu am depus declarație la politie, am spus cum s-a întâmplat, am suflat in fiola, totul ok. A doua zi, după 24 de ore de la incident m-a sunat sa îmi ceara banii, ca are 2 coaste rupte. Am refuzat si m-a amenințat ca se duce luni la politie și ca îmi va cere daune. Poate declara incidentul la politie chiar dacă au trecut 24 de ore? Pana luni se poate da cu capul de gresie în baie și fuge la spital spunând ca eu am lovit-o cu mașina.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încearcă sa te facă de bani. Probabil e influențată de cineva. Încearcă sa înregistrezi conversația, trebuia sa faci de la bun început asta.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am o înregistrare de vreo 15 minute în care ii spun unuia dintre bărbați ca nu le dau niciun ban, ca am depus declarație la polițe și în care îmi spune ca dacă sunt prost, îmi arata el mie cine este el. Dar marea mea întrebare este alta. Cat timp are femeia la dispoziție sa declare cele întâmplate.... Adică incidentul a avut loc vineri, iar ea se duce luni. Nu a fost spitalizata și chiar dacă a fost la spital și a făcut radiografii și certificat medico-legal mai mult ca sigur nu a declarat ca a fost lovita de mașină, pentru ca altfel m-ar fi sunat de la politie. E puțin cam ciudata treaba... Mai mult sunt curios câte zile are ea la dispoziție sa declare la politie
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia trebuia chemata atunci la fata locului si nu trebuia sa parasiti locul accidentului pana la sosirea echipajului de politie.
Nu o sa aveti probleme cu vatamarea corporala din culpa, chiar daca depune plangere, se va dispune clasarea, cu siguranta nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Problema dvs este cu parasirea locului accidentului.
Nu am inteles exact cand ati fost la politie si ce ati declarat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La politie am fost la 3 ore de la producerea incidentului. Tot ce știu este ca femeia încă nu a ajuns la politie. Nu ar trebui sa se prezinte în maximum 24 de ore? Sau măcar sa cheme cei de la spital politia, dacă ea a declarat ca a fost lovita de mașină. La telefon m-a sunat și mi-a spus ca nu este asigurata, dar ca lucrează la negru și ca ea trebuie sa stea la pat 30 de zile ca are 2 coaste rupte. Nu înțeleg cum și-a rupt 2 coaste dacă doar a căzut ușor. Iar mașina nu e nici măcar zgâriata.. E normal sa se ducă la polițe după 3 zile?
Îmi pare rău că nu am chemat politia la fata locului, chiar dacă femeia pleca

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Victima in accident cu dosar penal dinu01 dinu01 Buna ziua, Acum o luna si ceva mergand cu motocicleta pe un drum european, la un moment dat din dreapta, iese o autoutilitara care face stanga, si din care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier al naibii de ciudat emilosiac emilosiac Buna ziua ! Am fost anul acesta la Vama Veche Constanta , in ultima seara , inainte de plecare , am fost implicat intr-un accident dupa cum urmeaza: o fata ... (vezi toată discuția)