avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Boxele din subsolul tehnic al blocului au instalații ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Boxele din subsolul tehnic al blocului au instalații electrice improvizate, motiv pentru care m-am curentat când a trebuit să umblu la instalația de apă. Președintele și administratorul știu dar nu iau nicio măsură, îi pot da în judecată?

Buna ziua,
Am cumparat de curand un apartament si in urma renovarilor a trebuit sa inchid si sa deschid apa de la subsolul blocului, astfel ca m-am electrocutat! Din fericire am supravietuit si am aflat si motivul: boxele locatarilor construite ilegal la subsol, beneficiu de lumina prin instalatii improvizate ( direct de la un bec aflat pe perete de la care plecau fire ce urmareau conductele de apa ) ! Cand am relatat intamplarea presedintele si administratorul scarii ( care cred ca au si ei o astfel de boxa dotata cu instalatie electrica ), au aratat interes zero,ne-au atras atentia ca nu avem de ce sa mergem in subsol, si sa-i sunam pe ei inainte! As vrea sa stiu daca ii pot da in judecata si care este temeiul legal pentru un astfel de demers! De asemenea iau in calcul sa fac o plangere penala pt. care am de asemenea nevoie de cadrul legal ?! Mentionez ca am facut o notificare scrisa pe care au refuzat sa o inregistreze ( am filmat toata conversatia) ! Am un copil adolescent, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca l-am fi trimis pe el sa deschida apa la subsol! Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 00:49, 25 Aprilie 2019
Puteti trimite notificarea prin posta cu confirmare de primire.
Puteti sesiza ISU in scris, tot prin posta cu confirmare de primire. Asociatia va fi amendata contraventional si dvs. daca ati sesizat asociatia si nu a luat mnasuri puteti refuza plata partii din amenda.
In paralel puteti deschide actiune in instanta impotriva presedintelui si administratorului pentru ca nu au luat masuri la solicitarea dvs. Ar trebui sa detineti ceva documente medicale (identificare rani, analize, etc.) obtinute in urma electrocutarii dvs.
As vrea sa stiu daca cei care au construit ilegal aceste boxe la subsol si s-au conectat la lumina neautorizat, intr-un mod empiric, raspund penal! Consider ca ceea ce s-a intamplat este un fapt foarte grav, daca pateste si altcineva acelasi lucru dar nu supravietuieste ?! Trebuie luate niste masuri legale si cei care au actionat ilegal trebuie pedepsiti!
Daca boxele nu sunt prevazute in proiectul initial al constructiei sesizati oficial disciplina in constructii din primarie si ISU
Este greu de crezut ca se va putea deschide un dosar penal, chiar daca se este vorba de o electrocutare (trebuie dovedita prin documente certe - cercetare de catre institutii specializate, expertize, etc.).
Cum puteti dovedi ca s-a actionat cu rea intentie atunci cand s-au realizat acele improvizatii. Cel mai probabil daca sesizati institutiile abilitate ale statului, in conditiile in care se vor putea stabili niste responsabilitati, se vor putea aplica amenzi contraventionale celor responsabili si asociatia va primi dispozitie scrisa de demolare a improvizatiilor respective.
Nu au patit nimic, au venit cei de la ISU , le-au pus in vedere sa scoata cablurile de lumina ( pe cheltuiala intregului bloc ), iar boxele desi sunt construite pe spatiu comun , desi sunt construite din caramida sau boltari cu usi de fier ( sau tabla ) raman pe loc fiind considerate despartituri!!!??Nu au nevoie de autorizatie in constructie?!
Nu inteleg cum poate fi legal ca cineva sa construiasca pe spatiul comun !?

Alte discuții în legătură

Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe la subsolul blocului coryzalia coryzalia Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa gasesc solutia legala pt o problema cu care se confrunta asociatia: comitetul executiv doreste ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)