avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Stabilirea locului prestarii serviciilor pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Stabilirea locului prestarii serviciilor pentru facturarea cu sau fara TVA

O societate A inregistrata in Romania, platitoare de TVA, presteaza servicii pentru montarea unor parfumuri ambientale furnizate de societatea B din Polonia, care are cod valid de TVA. Montarea se face la clientul C din Romania. Societatea A emite o factura pentru serviciile prestate, catre societatea B din Polonia. Operatiunea se incadreaza la livrare intracomunitara si se aplica taxarea inversa sau este operatiune impozabila in Romania si se emite factura cu tva 19%? Unde este locul prestarii serviciului si la care articol din Codul Fiscal se incadreaza?
In cazul in care Societatea B are sediul in SUA factura este scutita de TVA?

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)