avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sarcina la donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sarcina la donatie

Se poate adauga o sarcina ulterior perfectarii contractului de donatie? Cu mentiunea ca donatorul inca este in viata.
Bunul donat s-a transmis către donatar din momentul semnării contractului de donație.
Dreptul de proprietate al donatarului este deja intabulat la Cartea Funciară.
Nu mai pot fi adăugate sarcini/conditii, de a căror îndeplinire depinde transmiterea bunului. Deci eventualele sarcini nu produc efecte retroactive.
Apoi, ceea ce caracterizează contractul de donație este animus donandi, intentia de a gratifica.
Mai pe românește: "Uite, iti fac cadou bunul X.".. "Ah, dar stai, ca m-am răzgândit! Iti fac cadou bunul X daca imi faci Y"
În privința contractului de vânzare cumpărare, cred ca sunteti in eroare.
Nu stiu in ce împrejurări și pentru ce motive ar putea vreodata sa fie modificat un contract de vânzare cumpărare, chiar și prin acordul părților.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
raluk0207, utilizator
Am inteles. Apreciez raspunsul detaliat.

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie miradumitru@yahoo.fr miradumitru@yahoo.fr Donatarul poate sa dea procura altei persoane, pentru a- l reprezenta ? (vezi toată discuția)
Vânzare-cumpărare vs.donație TimeeaBV TimeeaBV Buna ziua! Se poate ca o vanzare-cumparare, act incheiat pe dispozitiile vechiului C.Civ., sa poate fi considerata prin conversesie donatie. Daca, da, ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu cauza imorala ce inseamna?exemplu marciuc marciuc cauza imorala la donatie care ar fi 2 exemple?mersi daca era prevazuta expres cauza obligatiei in inscrisul constatator INEXISTENTa cauzei se va dovedi tot ... (vezi toată discuția)