avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am îndoit ușor brațul barierei condominiului iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am îndoit ușor brațul barierei condominiului iar președintele asociației refuză să ia legătura cu asigurătorul și cu poliția, el dorind ca eu sa suport contravaloarea reparației. Este acesta un abuz?

Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte eu fiind a doua masina, prima mașină a acționat deschiderea barierei, eu cand m-am apropiat la cca 1-2 m, bariera a inceput coborârea, am acționat comanda de deschidere dar din cauza setărilor barierei, nu ia comanda cand este in curs de coborâre, fiind zăpada pe jos masina nu s-a oprit inaintea barierei, barieră căzând pe parbrizul masinii, moment in care bratul barierei a fost îndoit usor. Am fost la serviciul de accidente rutiere usoare, raspunsul fiind :nu este accident rutier, nu intră in atributiile noastre, mergeti la sectia de politie pe raza careia se afla imobilul ).
Am dat declarație la sectia de politie, mi s-a reținut copie a asigurarii si a C.I, am primit numar de înregistrare si copie a declaratiei. Am anuntat președintele de asociație (prin SMS si telefonic), și am lasat in cutia poștală a asociatiei documentele pe care le-am primit de la politie.(acele copii), documente pe care mi le-a returnat in cutia postala.
Am luat legătura cu asiguratorul de RCA, si din acest moment președintele trebuia sa sune la asigurator pentru demararea procedurii de drspagubire.
Președintele refuză să ia legătura cu firma de asigurari si cu sectia de politie pentru a i se înmâna P.V-ul de constatare, el dorind ca eu sa suport contravaloare respirației.
A pus la avizier un anunt de convocare la sedinta a proprietari, iar unul dintre subiecte de dezbatere fiind reparatia barierei pe banii asociatiei, iar ulterior sa se indrepte impotriva mea pentru recuperarea banilor.
La avizier sunt trecute datele mele (nume, prenume, numar de înmatriculare al autoturismului., apartamentul la care locuiesc), precizand verbal, sa vina vecinii sa recupereze banii pe reparatia barierei.
Conform GDPR, este legal sa afiseze aceste date personale, precum si sa faca publica inregistrarea video?
As dori sa actionez in instanta asociația de proprietari, precum si presedintele de asociație, pentru abuz si nerespectarea GDPR.
Am vre-o sansa de izbândă?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui accident rutier in care dumneavosstra sunteti implicat, dar sunteti parte vatamata, vinovatul va alerga intre asigurator si service pentru reparatia autovehiculului dumneavoastra?
Nu am spus totul, domnul președinte a fost la accidente usoare si la sectia de politie, in ideea ca eu nu am declarat accidentul ( m-a sunat de la accidente usoare sa-mi comunice ca voi ramane fara permis ca nu am declarat accidentul), dar ii este greu sa sune la asigurator? Nu trebuie să se deplaseze pana acolo.
Nu intra sub oncidenta GDPR, dar instigarea locatarilor sa vina la mine la usa sa le dau banii pe reparație nu intra sub incidenta legii?
Va rog sa va abtineti daca nu aveti un raspuns la aceasta problema.
Am sa postez aici rezolvarea acestei situatii.

Demos a scris:

@greenire
Hai ca-i buna, mai nou copiii stau cu capul sub bariera, nu sunt capabili sa vada ca bariera coboara, etc...!
Deasemenea, in parking-uri si garaje se intra cu landoul nu cu masina, un parking este un loc de joaca.
AP-urile instaleaza bariere in functie de configuratia iesirii din parcare cu sistemele de securitate regulamentare (fotosenzorul, sensorul laser, etc... nu sunt obligatorii).
Chiar si sistemele cu senzor nu stiu ca utilizatorii nu sunt capabili sa conduca pe zapada sau polei pt ca au luat carnet "pa puncte sau altele".
In momentul in care barierele vor fi lifturi in limba romana vom putea toti sa stam "la america si sa umblam cu carul" (cu sau fara liniuta)!!! LOOOL

In speta data este clar ca administratorul nu vrea sa alerge pentru vinovata.
Datele specificate nu sunt acoperite de catre GDPR, sunt date cunoscute in AP si consultabile de oricine din AP.
Administratorul nu face decat sa denunte in fata celorlalti proprietari autoarea pagubei pt a o pune intr-o situatie neplacuta si a o face sa-si asume resposabilitatile.
In speta, alergatul intre AP si asigurator, aprobarea devizelor de reparatii etc...!

... eu stiam ca RCA acopera daunele provocate tertilor din vina asiguratului. Nu a putut sa opreasca masina la timp, sa afla pe un drum public, deci care este problema?
Initiatorul topicului nu a furnizat minimum de date relevante astfel incat este hazardat a ne pronunta cine este de vina
Fiind vorba despre date strict tehnice exista posibilitatea ca acesta sa nu cunoasca caracteristiciile si performantele sistemului tehnic doar sa critice situatia cu care s-a confruntat si sa caute vinovati
Pot fi luate in discutie generatia si performantele sistemului,setarile sistemului,inclusiv timpul de remanenta
Se stie ca o data actionat sistemul de comanda ,o perioada diferita 1-10 sec functie de setari,
sistemul nu mai poate primi alta comanda,,temperatura,si multi alti factori care pot influenta functionarea sistemului
Doar o expertiza tehnica poate cocluziona asupra circumstantelor in care s-a produs evenimentul
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel am patit si eu intr-o parcare privata cu tichet. Trebuie sa existe un minim de siguranta. Bariera fie nu era prevazuta cu fotocelula pt proximitate fie era defecta celula. Am deschis bariera si cand sa plec de pe loc am inceput sa patinez pt ca era zapada si gheata. Dupa circa 3-4 secunde am vazut cum bariera incepe sa coboare catre capota masinii fara sa-mi dea de inteles ca s-ar opri. Din instinct am sarit rapid de la volan si inainte de a lovi masina am inhatat-o cu cu putere opunandu-i rezistenta pana a cedat ceva in mecanismul de actionare. Am luat legatura cu agentul de paza care de indata s-a repezit la mine si care a vazut totul si i-am spus ca incidentul a fost inregistrat pe camerele parcarii si sa faca bine sa raporteze administratorului parcarii ceea ce s-a intamplat, dupa care am plecat injurand.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citind postarile, am ajuns la concluzia ca nimeni nu ii da o solutie la problema celui care a deschis acest topic.
In rest tot felul de aberatii. Ca nu se cunosc datele concrete, ca respectivul nu cunoaste cum functioneaza bariera.. etc..
Chiar in situatia in care ar fi dat cu spatele si ar fi lovit bariera inchisa sau ar fi derapat datorita vitezei prea mari... evident vina conducatorului auto, polita RCA acopera tocmai aceste pagube produse din vina conducatorului auto ( cu unele excluderi: stare de ebrietate.. etc)
Conducatorul auto a indeplinit toate cerintele cerute de legislatie. Daca asociatia refuza primirea actelor, trebuie sa le trimiteti oficial prin executor. Din acest moment este problema administratorului, care daca nu face demersurile de recuperare a costului de reparatie, i se poate imputa acestuia contravaloarea ei.

Alte discuții în legătură

Accident la iesirea din curtea "complexului rezidențial" mircea_m mircea_m Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care ... Horia Marin Horia Marin Buna ziua, Intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care dețin apartament dar nu am mașină și nici loc de parcare s a decis repararea barierei ... (vezi toată discuția)
Partile comune/bariera rebell_rose rebell_rose Buna ziua Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca ... (vezi toată discuția)