avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu SRL in casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu SRL in casa

Buna ziua,

In Aprilie am cumparat o casa cu credit ipoticar si verisoarul meu ne intreba daca poate sa isi mute sediul firmei la casa noastra (inainte avea sediul la un apartament pe care il inchiria). Are firma SRL fara activitate. Intrebarea mea este: noi trebuie sa declaram undeva ca o sa fie sediul in casa noastra? Platim ceva in plus la imozil sau o taxa anume?
Cel mai recent răspuns: DRAGANLAW , utilizator 23:41, 7 Februarie 2019
Va trebuie acordul bancii pt a face sediul social la dvs.
Da, veti plati impozit extrem de mare. De exemplu 6000 lei/an fata de 2-300 cat platiti acum.
Nu dvs. trebuie sa declarati, ci automat de la ORC sediul social va aparea la dvs. si cei de la impozite locale va vor taxa ca atare.
Va multumesc mult de raspuns. Si daca are activitate 0?
Daca se declara la Registrul comertului firma fara activitate la sediu, nici chiar activitate de birou, activitatea urmand a se desfasura la terti, atunci nu se plateste impozit mai mare de catre proprietar.
Va garantez ca la Bucuresti e asa. Altfel impozitul poate fi de 10 ori mai mare. Daca totusi doreste activitate, atunci faceti sediul pe o singura camera.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
DRAGANLAW, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie model 3 iliez iliez Buna ziua, In vederea autorizarii mai multor activitati la sediul social as avea si eu nevoie de cateva sfaturi: 1. Daca anterior am avut depusa o ... (vezi toată discuția)
Sediu social pfa pfa_it_bucuresti pfa_it_bucuresti Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Locuiesc in Bucuresti in chirie de 7 ani, timp in care am schimbat 4 locuinte. De fiecare data am avut un ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social pfa in alt judet art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa imi schimb sediul social al pfa. Mentionez ca am adresa de domiciliu in Galati. In ianuarie 2015 mi-am inceout ... (vezi toată discuția)