avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Folosire card după deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Folosire card după deces

O persoană a folosit cardul după decesul unei rude. Ca moștenitor cui ma pot adresa pentru a urmări și stoca imaginile înregistrate de către bancă când au fost retrași banii ?
Cel care a golit cardul refuză.
Pot recupera legal banii ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:31, 6 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul va solicita un extras de cont de la banca (sau dvs. in calitate de mostenitori) si se va dovedi ca la data decesului exista o suma de bani care ulterior a fost retrasa . Formulati o plangere penala la politie pentru furt in cazul in care persoana carea a extras sumele nu este mostenitor si cereri obligarea acestuia la restituirea sumelor pentru cazul in care a cele sume nu au folosit cumva pentru inmormantarea defunctului .
Daca acea persoana era mostenitor legal, suma se intoarce ( macar teoretic) la masa succesorala.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă banii retrași de la card au fost folosiți pentru cheltuielile de înmormântare, acei bani nu mai intră la masa succesorală. Instanța va da dreptate celui care s-a ocupat de înmormântare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit bancar retrage banii inainte de deces Danieladvd Danieladvd Fratele meu a retras banii din conturile pe care a fost imputernicit de Tatal meu. I-a retras chiar in ziua decesului dar inainte de deces. Mai intra banii ... (vezi toată discuția)
Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)