avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare înscriere mașină persoană cu poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare înscriere mașină persoană cu poprire

Am avut o masina ani in urma si acum sotul are poprire pe salariu.....acum avem alta dar este inscrisa pe numele fratelui lui ...vreau sa stiu daca o poate inscrie pe numele ....multumesc
Cel mai recent răspuns: Hariclea , utilizator 14:04, 8 Februarie 2019
Daca are poprire pe venituri inseamna ca are o datorie pe undeva... Daca nu plateste se poate ajunge la executare silita a tuturor bunurilor personale pentru stingerea datoriei...daca are masina pe numele sau...se poate vinde si aia...
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pai nu s.a platit la prima masina de asta are poprire....dar ma intereseaza daca se poate sa inscrie masina pe numele meu ...fiind sotia lui...

Ionut.ion a scris:

Daca are poprire pe venituri inseamna ca are o datorie pe undeva... Daca nu plateste se poate ajunge la executare silita a tuturor bunurilor personale pentru stingerea datoriei...daca are masina pe numele sau...se poate vinde si aia...

Executarea silita se poate dispune strict asupra bunurilor in evidenta fiscala a debitorului
Ok....in mare parte stiu ce se intampla in urma acestor cazuri....pe mn ma intereseaza daca noua masina poate fii trecuta pe numele meu...multumesc
Noua masina va poate avea ca proprietar pe dvs. in contractul de v/c, certificat de inmatriculare, talon auto, dar, fiind bun achizitionat in perioada casatoriei, se considera bun comun si poate fi executata partea ce i revine sotului din ea, jumatatea lui, asta daca nu aveti conventie matrimoniala de separare bunuri ( adica fiecare cu bunurile sale, ce cumpara ii apartine doar lui)
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Separare bunuri Paula17 Paula17 Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate face separare de bunuri la notar, si daca in urma acesteia pot cumpara un imobil pe numele meu care ulterior nu ar ... (vezi toată discuția)